Yllättävä ainesosa tekee kanasalaatista ylivoimaisen: "Voit helposti ottaa käyttöön"
Mikä on täydellisen kanasalaatin salaisuus? The Kitchn -ruokasivusto uskoo löytäneensä vastauksen.
Videolla: Näin broilerin rintafileille pitäisi tehdä ennen paistoa.
The Kitchn -ruokasivuston Recipe Showdown -juttusarjassa vertaillaan ja testataan eri lähteiden ja tekijöiden reseptejä eri ruokalajeista. Juttusarjassa otettiin nyt käsittelyyn tunnettujen kokkien ja ruokavaikuttajien kanasalaattireseptit.
Reseptivertailun voittajaksi selviytyi Pioneer Woman -ruokablogin Ree Drummondin kanasalaatti, joka erottautui joukosta erityisesti yhden yllättävän raaka-aineensa ansiosta.
– Kastikkeen raaka-aineet hurmasivat meidät – erityisesti yksi niistä, kirjoittaa ruokatoimittaja Meghan Splawn.
Pieni määrä sokeria salaattiin
Pioneer Woman -blogin kanasalaatti sisältää perinteikkäitä raaka-aineita, kuten selleriä, viinirypäleitä ja rouhittua mantelia. Kyseisen salaatin ainesosien yllättäjä on kuitenkin tumma sokeri.
– Kun reseptissä vaadittiin ruokalusikallista tummaa sokeria, se toden totta nostatti kulmakarvoja. Mutta kuten ruokatoimittajallemme selvisi, pieni ripaus makeutta oli kaikki, mitä perinteinen kanasalaatti todella tarvitsee.
Kanasalaatin kastikkeeseen tarvitaan myös jogurttia ja majoneesia, jotka tasapainottavat makeutta. Reseptiä ei kuitenkaan ole pakko noudattaa orjallisesti, sivustolla muistutetaan.
– Voit helposti ottaa käyttöön tämän salaisen ainesosan lempikanasalaattiisi. Lisää vain ruokalusikallinen tummaa sokeria per 2,5 desilitraa salaatinkastiketta, niin saat elämäsi parhaan kanasalaatin.
Lähde: The Kitchn
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran lokakuussa 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa