Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Lamaleipä – 1930-luvun hittileivän salaisuus piilee maapähkinävoissa | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Makuja
Lamaleipä – 1930-luvun hittileivän salaisuus piilee maapähkinävoissa Julkaistu 26.04.2020 07:00 Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Ainekset 5 dl vehnäjauhoja n. 0,8 dl sokeria 4 tl leivinjauhetta ½ tl suolaa 3 dl maitoa n. 1,2 dl maapähkinävoita Valmistusohje Lamaleipä valmistuu näin: Esilämmitä uuni 160-asteiseksi. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi maapähkinävoi. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa noin tunnin. Tarkista leivän kypsyys jo 45 minuutin kohdalla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Lamaleipä on peräisin vuoden 1932 amerikkalaisesta lama-ajan keittokirjasta. Nyt se on noussut uuteen suosioon. Lamaleivän herkullisuuden salaisuus piilee sen sisältämässä maapähkinävoissa.
4.8. 10:51
13.6. 13:41
3.5. 08:01
27.1. 11:35
15.12.2024 09:58
Lataa lisää