Mainos

Lamaleipä – 1930-luvun hittileivän salaisuus piilee maapähkinävoissa

Lamaleipä on peräisin vuoden 1932 amerikkalaisesta lama-ajan keittokirjasta. Nyt se on noussut uuteen suosioon. Lamaleivän herkullisuuden salaisuus piilee sen sisältämässä maapähkinävoissa.

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • n. 0,8 dl sokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • n. 1,2 dl maapähkinävoita

Valmistusohje

Lamaleipä valmistuu näin:

  1. Esilämmitä uuni 160-asteiseksi.
  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi maapähkinävoi.
  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa noin tunnin. Tarkista leivän kypsyys jo 45 minuutin kohdalla.
  4. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja