Lamaleipä – 1930-luvun hittileivän salaisuus piilee maapähkinävoissa

leipä lamaleipä banaanileipä
Shutterstock

Lamaleipä on peräisin vuoden 1932 amerikkalaisesta lama-ajan keittokirjasta. Nyt se on noussut uuteen suosioon. Lamaleivän herkullisuuden salaisuus piilee sen sisältämässä maapähkinävoissa.

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • n. 0,8 dl sokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • n. 1,2 dl maapähkinävoita

Valmistusohje

Lamaleipä valmistuu näin:

  1. Esilämmitä uuni 160-asteiseksi.
  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi maapähkinävoi.
  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa noin tunnin. Tarkista leivän kypsyys jo 45 minuutin kohdalla.
  4. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja