Ihmiset hurahtivat nyt tähän leipään, kun kauppojen hyllyt tyhjenivät hamstraajahirmujen vuoksi – oletko jo testannut?

flatbread
Shutterstock

Amerikkalaiskokki ja -leipuri jakoi reseptin helppoon pannuleipään ja nyt ihmiset ympäri maailman ovat hurahtaneet ohjeeseen, kertoo brittilehti The Sun. 

Kuvassa: Flatbreadin eli pannuleivän voi syödä sellaisenaan, tai sitten lisätä päälle mieluisiaan täytteitä pizzan tapaan.

Monet kaupat ovat nyt kärsineet tuotepuutoksista, kun koronakriisi ja eristäytyminen koteihin on saanut ihmiset hamstraamaan ruokaa. Myös Suomessa esimerkiksi kauppojen leipähyllyt ovat ammottaneet paikoitellen tyhjyyttään.

Amerikkalaiskokki ja -leipuri Brandon Johnson jakoi sosiaalisessa mediassa reseptin helppoon flatbread-leipään. Johsonin vinkistä tuli välittömästi hitti, sillä leivän leipomiseen ei tarvita kuin muutama ainesosa. Sen lisäksi leipä paistuu uunin sijaan pannulla – flatbread tarkoittaakin pannuleipää. 

Pannuleipä valmistuu simppelisti jauhoista, voista tai öljystä ja leivinjauheesta. Lisäksi tarvitaan vettä ja suolaa, jota luultavasti ainakin löytyy jo valmiiksi kodistasi. Kokki Brandon Johnson kertoo, että resepti on hänen perheelleen hyvin merkityksellinen, sillä he käytännössä elivät tällä leivällä ollessaan varattomia.

– Maksaa vain pennejä ja auttaa sinut selviämään näistä oudoista ajoista. Perheeni eli tällä leivällä, kun ajat olivat niukat.

Leipä valmistuu sekoittamalla kuivat aineet ja lisäämällä sitten joukkoon suurin osa vedestä. Aineksia sekoitetaan ja vettä lisätään pikku hiljaa joukkoon, kunnes taikina on koostumukseltaan kuin tarttuvaa pizzataikinaa. Taikinaa vaivataan muutaman minuutin ajan ja sitten se jätetään voideltuun kulhoon 30–60 minuutiksi. Lopulta taikina jaetaan kuuteen osaan ja jokainen pallero kaulitaan tortillamaiseksi lätyksi. Sitten leivät paistetaan pannulla molemmin puoli niin, että pintaan muodostuu tummia pisteitä.

Pannuleivät kannattaa syödä suoraan lämpiminä, mutta voit toki myös pakastaa osan leivistä. The Sun -lehden mukaan leipäresepti on muodostunut valtavaksi hitiksi ja sitä on jaettu jo yli 190 000 kertaa. Lähde: The Sun

***

0:18

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja