Uskomattoman helpot vinkit: Näin laihdut huomaamattasi

Appelsiini
Lehtikuva

Kun kaloreita karsii oikeista kohteista, voi laihtua kuin huomaamatta.

Laihtuminen voi olla pienestä kiinni ja moni syö huomaamattaan lihottavia herkkuja osana arjen rutiineja. Poimi vinkit siihen, kuinka päivittäisistä kaloreista saa kuin huomaamatta karsittua merkittävän osan!

Unohda appelsiinimehu

Jos mehu maistuu aamulla, kannattaa se korvata itsepuristetulla mehulla. Tuorepuristetussa mehussa vitamiinit ovat kohdillaan – ja kaupasta ostettu mehu sisältää usein paljon enemmän kaloreita, sillä mehuihin lisätään usein sokeria.

Jätä majoneesi välistä

Jos leivän päällä tai pihvin seurana on tottunut käyttämään majoneesia, kannattaa se vaihtaa esimerkiksi kikherneistä valmistettavaan hummukseen. Hummus tuo kosteutta leipiin ja toimii kastikkeen tavoin myös esimerkiksi pihvin seurana.

Suosi täysjyväpitaa

Sen sijaan, että välipalaleivät kokoaisi kahdesta erillisestä leivästä, voi kaloreiden vähentämisen toivossa käyttää välipalaleipiin täysjyväpitaleipää. Tällöin kaloreita voi karsia viitisenkymmentä, sillä leipää on välipalassa tavallista vähemmän.

Mausta vesi

Päivittäisestä kalorimäärästä katoaa helposti suuri osa, kun limut vaihtaa veteen. Jos on tottunut juomaan päivän mittaan maustettuja juomia, voi veteen puristaa esimerkiksi sitruunaa makua tuomaan.

Valitse kirkaslieminen keitto

Lounaalla tai päivällisellä voi skipata peräti satoja kaloreita, jos kermaisten keittojen sijaan lautaselle valitsee kirkasliemisiä keittoja tai sosekeittoja. Keitto ei ole usein millään tapaa kevyt valinta, jos se on kyllästetty juustolla ja kermalla.

Suosi tummaa suklaata

Sen sijaan, että itsensä palkitsisi leivonnaisilla, kannattaa valita pari palaa tummaa suklaata. Tumma suklaa sisältää vähemmän kaloreita kuin useimmat leivokset.

Haluatko pudottaa painoa pysyvästi? Kokeile Keventäjät-palvelua kaksi viikkoa ilmaiseksi!

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Osittainen lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja