Uskoisitko? Tällaiset tv-ohjelmat saavat sinut syömään enemmän

popcorn
Shutterstock

Uskoisitko, että katsomasi tv-ohjelma saattaa vaikuttaa siihen, mitä ja miten paljon napostelet television ääressä?

Mitä enemmän katsomassasi televisiosarjassa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, sitä enemmän luultavasti napostelet ohjelmaa katsoessasi, uutisoi Women’s Health Magazine.

Internal Medicinessä julkaistussa tutkimuksessa tutkittavat jaettiin kolmeen ryhmään, ja heille annettiin syötäväksi karkkeja, keksejä, porkkanoita ja viinirypäleitä television katselun ajaksi. Ensimmäinen ryhmä katsoi action-elokuva The Islandin, toinen ryhmä seurasi keskusteluohjelmaa The Charlie Rose Show. Kolmas ryhmä sai myös katsottavakseen elokuvan The Island, mutta ilman ääniä.

Vain 20 minuutin katsomisen jälkeen ensimmäiseen ryhmään kuuluvat olivat syöneet lähes kaksinkertaisen määrän verrattuna keskusteluohjelmaa katsoviin eli naposteltavia 354 kilokalorin edestä. Myös elokuvaa ilman ääniä katsovat söivät 36 prosenttia enemmän kuin talk show’ta seuraavat.

Tuloksia saattaa selittää, että action-elokuvat vievät katsojan huomion niin täydellisesti, ettei katsoja pistä merkille, miten paljon hän kauhoo naposteltavia suuhunsa. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja