Usko tai älä, nämä ruoat keksittiin vahingossa!

pinkki mehujää
Mehujäät keksittiin aivan vahingossa 1900-luvun alussa. Shutterstock

Ota selvää, mitkä tutut ruoat on todellisuudessa keksitty täysin vahingossa!

Jokainen epäonnistuu joskus keittiössä ja tämä ei ole ainoastaan huono juttu, sillä vuosien saatossa moni herkku olisi jäänyt keksimättä, jollei kukaan koskaan mokailisi keittiössä.

Mehujäät

Suosittujen hellepäivän herkkujen, mehujäiden, suosiosta voidaan kiittää touhukasta 11-vuotiasta Frank Eppersonia, joka unohti limunsa ja sekoitustikkunsa kylmään San Franciscon yöhön 1900-luvun alussa. 1920-luvulla Epperson hoksasi viimein, kuinka tuottoisan keksinnön hän oli vahingossa saanut aikaan ja haki mehujäälle patentin.

Corn Flakes -murot

1800-luvun lopulla Will Kellogg ja hänen veljensä John Harvey Kellogg keittivät vehnää, joka jäi liedelle liian pitkäksi aikaa. Veljesten palatessa venhä oli kuivahtanut kattilaan, mutta ajan trendin mukaan he pyrkivät hyödyntämään raaka-aineen tästä huolimatta ja työstivät kuivahtanutta taikinaa toiveissaan valmistaa siitä sopivaa ruokaa kuuluisan parantolan potilaille.

Prosessissa taikinalevyksi tarkoitetusta vehnäkeitoksesta syntyi hiutaleita, jotka paistettuina saivat hyvän vastaanoton. Myöhemmin reseptiä jalostettiin ja tänä päivänä monesta suomalaisestakin aamiaispöydästä löytyviä hiutaleita ryhdyttiin valmistamaan maissista.

Suklaahippukeksi

Amerikkalainen Ruth Wakefield onnistui keksimään amerikkalaisen klassikkokeksin niin ikään vahingossa. Wakefield oli leipomassa suklaakeksejä, kun hän huomasi leivontaan tarkoitetun suklaan loppuneen. Neuvokas nainen päätti testata, kuinka Nestlen suklaa reagoi uunissa, keksitaikinan sisällä – ja loppu on historiaa.

Juusto

Legendan mukaan kaikkien aikojen ensimmäinen juusto on saanut alkunsa nomadin repussa – ja aivan vahingossa. Nomadi kuljetti maitoa repussa, joka oli tehty eläimen mahasta. Legenda kertoo, että yllätyksekseen nomadi huomasi, että hera oli erottunut maidosta ja maailman ensimmäiset juustonpalaset olivat syntyneet. Sittemmin legendaa on selitetty sillä, että eläimen mahassa on luontaisesti renniiniä, joka katalysoi maidon kaseiiniproteiinin pilkkoutumista – ja jota käytetään myös juustonvalmistuksessa. Hevosensa selässä matkannut nomadi oli tietämättään saanut aikaan täydelliset olosuhteet juustonvalmistukseen.

Lähde: food52.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.