Unohdettu työvaihe takaa onnistuneen lopputuloksen – muista tämä munakikka, ja teet täydellistä pasta carbonaraa
Pekonia, kananmunaa ja juustoa sisältävä pasta carbonara on monen lempiruokaa. Yhdellä kikalla tämän klassikkoruoan onnistuminen on taattu!
Aidon pasta carbonaran valmistukseen tarvitset ainoastaan pekonia, kananmunaa, Pecorino-juustoa, pastaa, suolaa ja pippuria. Eli toisin sanoen kermaa ei tarvita lainkaan.
Ruokalajin kermainen koostumus saadaan aikaan kananmunan keltuaisten avulla. Foodbeast-sivuston mukaan kananmunien lisääminen onkin asia, jossa monella kotikokilla menee pieleen.
Kananmunamoka tekee ruoasta kokkareista
Carbonaran valmistuksessa tärkeää on, ettei keltuaisia lisättäisi ruokaan jääkaappikylminä.
Jääkaappikylmät kananmunat muuttavat kastikkeen helposti kokkareiseksi. Ja sitä sinä et taatusti halua! Nosta siis kananmunat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kokkailua.
Täydellisen kermainen lopputulos syntyy, kun rikottujen keltuaisen lisäksi pasta carbonaran joukkoon lisätään ruokalusikallinen tai kaksi pastan suolaista ja tärkkelyspitoista keitinlientä.
Herkullisen pasta carbonaran reseptin löydät täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti