Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohdettu työvaihe takaa onnistuneen lopputuloksen – muista tämä munakikka, ja teet täydellistä pasta carbonaraa

Shutterstock
Julkaistu 24.02.2019 18:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pekonia, kananmunaa ja juustoa sisältävä pasta carbonara on monen lempiruokaa. Yhdellä kikalla tämän klassikkoruoan onnistuminen on taattu!

Aidon pasta carbonaran valmistukseen tarvitset ainoastaan pekonia, kananmunaa, Pecorino-juustoa, pastaa, suolaa ja pippuria. Eli toisin sanoen kermaa ei tarvita lainkaan. 

Ruokalajin kermainen koostumus saadaan aikaan kananmunan keltuaisten avulla. Foodbeast-sivuston mukaan kananmunien lisääminen onkin asia, jossa monella kotikokilla menee pieleen.

Kananmunamoka tekee ruoasta kokkareista

Carbonaran valmistuksessa tärkeää on, ettei keltuaisia lisättäisi ruokaan jääkaappikylminä. 

Jääkaappikylmät kananmunat muuttavat kastikkeen helposti kokkareiseksi. Ja sitä sinä et taatusti halua! Nosta siis kananmunat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kokkailua. 

Täydellisen kermainen lopputulos syntyy, kun rikottujen keltuaisen lisäksi pasta carbonaran joukkoon lisätään ruokalusikallinen tai kaksi pastan suolaista ja tärkkelyspitoista keitinlientä. 

Herkullisen pasta carbonaran reseptin löydät täältä. 

Lähteet: ,

Foodbeast
Dailymail

Lisää aiheesta:

Superhelppo ja nopea resepti: Lisää yksi yllättävä raaka-aine pasta carbonaraan ja siitä tulee entistäkin taivaallisempaaÄlä keitä turhaan! Tämä arkiruokavinkki mullistaa käsityksesi pastaruoan valmistuksestaSuurin osa mokaa tämän klassikkoruoan kanssa – italialaiskokki: Näin teet täydellistä pasta carbonaraaRavintorikkaampi ja mehevämpi lopputulos – näin teet munakokkelista entistäkin paremman aamupalanPastasta parempaa helposti ja nopeasti: Oletko jo testannut uuniniksiä?Kermaista makua ilman turhia kaloreita – hyödynnä salainen raaka-aine!
RuoanlaittoPastaKananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 30.11.19:08
    Keittiö

    Mihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?

  • 25.11.12:01
    Tulipalot

    Huolimattomuus keittiössä voi johtaa todella ikäviin seurauksiin: "Yllättävän isoista rahoista on kyse"

  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"