Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suurin osa mokaa tämän klassikkoruoan kanssa – italialaiskokki: Näin teet täydellistä pasta carbonaraa

Alkuperäiseen carbonaran reseptiin ei kuulu lainkaan kermaa.
Alkuperäiseen carbonaran reseptiin ei kuulu lainkaan kermaa.Shutterstock
Julkaistu 11.04.2018 13:47

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pekoninen carbonara on yksi tunnetuimmista pastaruoista, mutta valitettavasti suurin osa meistä ei osaa valmistaa tätä ruokaa aivan kuten oikeaoppisesti pitäisi.

Katso videolta huippukokki Pekka Terävän vinkit pastan keittämiseen. 

Tätä mieltä on ainakin pastamerkki Barilla, jonka tekemässä tutkimuksessa selvisi, että suurin osa kotikokeista sortuu yhteen kardinaalimokaan kyseisen ruokalajin kanssa.

Lähes kaikki kotikokit lisäävät tutkimuksen mukaan carbonaran valmistuksessa joukkoon kermaa, jota ei perinteisestä reseptistä löydy lainkaan. Autenttisessa carbonarassa kananmunat ovat kerman sijaan täydellisen koostumuksen salaisuus.

– Autenttisen carbonaran tekeminen on melko yksinkertaista. Tarvitset vain viisi ainesosaa, eikä kerma ole yksikään näistä, Barillan pääkokki Andrea Tranchero toteaa.

pasta carbonara– Älä pelkää odottaa muutamaa minuuttia, että pastasi ehtii hieman jäähtyä ennen keltuaisten ja juuston sekoittamista, kokki vinkkaa.Shutterstock

Lisäksi kokki haluaa muistuttaa, että aidon carbonaran tekeminen ei vie kauaa aikaa, vain noin viisitoista minuuttia.

Täydellinen Spagetti Carbonara

160 g spagettia
80 g pekonia
2 keltuaista
60 Pecorino-juustoa raastettuna
pippuria (suolaa)

Keitä spagetti reilussa vedessä, joka sisältää suolaa noin 7 grammaa litraa kohden. Leikkaa tällä välin liha, Italiassa yleensä savustamaton pekoni, ja paista se pannulla ilman öljyä. 

Kun pasta on keittynyt al dente, valuta spagetti ja lisää pasta pannulle yhdessä pekonin kanssa. Muista ottaa pastan keitinvettä talteen!

Ota pannu pois levyltä ja lisää joukkoon rakenteeltaan rikotut keltuaiset. Lisää joukkoon ruokalusikallinen tai kaksi pastan keitinvettä saadaksesi kermaisen lopputuloksen. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon juusto, mustapippuri ja mahdollisesti suolaa maun mukaan. Tarjoile kuumana.

Lähde: Dailymail

Lisää aiheesta:

Huippukokki näyttää, miten tehdään maailman parasta pastaa – yhtä olennaista vaihetta ei saa unohtaa: "Todella tärkeää"Heti testiin! Internetin suosituin pastaresepti on älyttömän simppeli: "Suorastaan jumalallista"Italialaismummot paljastavat hyvän maun salaisuuden: Näin syntyy täydellinen jauhelihakastikePasta carbonara -ohje, jolla et voi epäonnistua – voiko olla näin helppoa!Pastasta parempaa helposti ja nopeasti: Oletko jo testannut uuniniksiä?Internetin suosituin pastaresepti on järjettömän simppeli – etkä luultavasti ole edes kuullut siitä!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen12:32
    Juomat

    Alko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • ma17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • ma11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla