Pasta carbonara -ohje, jolla et voi epäonnistua – voiko olla näin helppoa!
Pasta carbonara on arki-iltojen helppo herkku. Jos et ole aiemmin kokeillut kotona klassikkopastan valmistamista, tästä hollywoodnäyttelijän helposta reseptistä on hyvä aloittaa.
Arki-iltana ei aina jaksa panostaa ruoanlaittoon. Tällöin kannattaa kokeilla Gwyneth Paltrown It’s All Easy -keittokirjan helppoa ja herkullista pasta carbonara -reseptiä, vinkkaa Popsugar.com. Tarvitset vain spagettia, pekonia, kananmunia ja parmesanjuustoa.
Pasta carbonara Gwyneth Paltrow’n tapaan
Ainekset (4 annosta):
suolaa
120 g pekonia (tai pancettaa), kuutioituna
2 kananmunan keltuaista
1 iso kananmuna
noin 150 g raastettua parmesaania
1 tl vastajauhettua mustapippuria
350 g pastaa (bucatini tai spagetti)
Valmistusohje:
Kuumenna iso kattilallinen suolattua vettä kiehuvaksi pastaa varten.
Paista pekoni rapeaksi, noin 5-7 minuuttia.
Sekoita keskenään munankeltuaiset, kananmuna, parmesaani ja pippuri isossa kulhossa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan, kunnes se on sopivan kypsää (al dente).
Ota talteen 2,5 dl kuumaa pastan keitinvettä. Vesi ei saa olla kylmää, koska "keität" siinä kananmunan.
Valuta pastasta vesi pois. Lisää pasta juuston ja kananmunan joukkoon. Sekoita ainekset kunnolla.
Lisää pekoni paistinrasvoineen kulhoon ja sekoita niin, että pekonit peittyvät. Lisää pastavettä yksi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes kastikkeesta tulee kermainen. Tähän tarvitaan suurin piirtein 0,5 dl vettä.
Voit laittaa sekaan lisää juustoa, pippuria ja suolaa makusi mukaan.
Kokeile myös tätä:
Muutama vinkki
Älä kaada rasvaa pois pekonin paistamisen jälkeen, sillä sen avulla kastikkeeseen saadaan enemmän makua.
Jos haluat kastikkeesta kermaisempaa, lisää 3 munankeltuaista.
Kun sekoitat munat ja parmesaanin, seos näyttää vähän munakokkelilta, mutta älä huoli. Kun lisäät kuuman pastan kananmunasekoitukseen koko ajan sekoittaen, kastike näyttää juuri siltä kuin sen pitääkin.
Lähde: Popsugar.com
* * *
Videolla näytetään, miten mittaat oikean määrän spagettia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti