Kermaista makua ilman turhia kaloreita – hyödynnä salainen raaka-aine!

pastavesi
Muista lisätä tarpeeksi suolaa keitinveteen, jolloin maku paranee entisestään. Colourbox

Kermaisen ja herkullisen pastan salaisuus löytyy lähempää kuin uskotkaan, nimittäin kattilasta. 

Kuten kaikki italialaiskokit tietävät, pastan keitinvettä ei kannata koskaan kaataa viemäriin, vaan säästää sitä annoksen viimeistelyä varten. Tärkkelyspitoinen ja suolainen pastavesi tekee pasta-annoksestasi silkkisen pehmeän, mutta mikä tärkeintä, entistäkin herkullisemman.

Kermaista kastiketta ilman kermaa

Kun pasta on kypsää, älä kaada kattilan sisältöä siivilään, vaan nosta pastat pastakauhan avulla kuumalle paistinpannulle. Lisää pannulle hieman italialaisten salaista raaka-ainetta, pastan keitinvettä ja sekoita. Pastaan tarttuva keitinvesi tekee pasta-annoksen rakenteesta kermaisen ilman kermaa. Keitinveden ansiosta vältyt siis myös turhilta kaloreilta.  

Tätä kikkaa voi käyttää mihin tahansa pastaruokaan, mutta erinomaisesti se sopii keventämään kermaisia annoksia, kuten pasta carbonaraa. 

Video: Tuleeko spagettia keitettyä aina liikaa? Katso videolta näppärä vinkki pastan mittaamiseen.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.