Superhelppo ja nopea resepti: Lisää yksi yllättävä raaka-aine pasta carbonaraan ja siitä tulee entistäkin taivaallisempaa

Raparpekonipasta
MTV Uutiset

Muistatko vielä muutama vuosi sitten villinneen raparpekonin, eli pekoniin käärityn, grillatun raparperin? Nyt samat maut hurmaavat superhelpossa arkipastassa. Jos rakatat kermaista ja pekonilta maistuvaa pasta carbonaraa, rakastat myös raparpekonipastaa. 

Yllä olevalta videolta saat helpon raparperimehun reseptin.

Kehittelimme helpon pastan, jonka valmistat yhtä vikkelästi kuin tavallisen pasta carbonaran. Maku sen sijaan on astetta parempi, sillä pasta saa säväyksen kirpeän makeasta raparperista. Pekonin ja raparperin liitto on täydellinen!

Vaikka alkuperäiseen, italialaiseen pasta carbonaraan ei varsinaisesti kerma kuulukaan, tässä pastaversiossa makua pehmennetään juuri sopivasti ruokakermalla. Pilkotut raparperinvarret paistetaan pannulla yhdessä pekonin ja valkosipulin kanssa. Halutessaan raparperin voi makeuttaa muutamalla teelusikallisella sokeria, jolloin se karamellisoituu pannulla yhdessä pekonin kanssa. 

Lopuksi pekoni-raparperiseos yhdistetään kerman, munan, parmesanin ja keitetyn spagetin kanssa vastustamattomaksi pastaksi. Helppo ja nopea arkiruoka on vartissa valmista. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!