Pastasta parempaa helposti ja nopeasti: Oletko jo testannut uuniniksiä?

uunipasta
Herkullisen uunipastan tekeytyessä uunissa, voit ottaa rennosti. Shutterstock

Pastan keittäminen on tuttua puuhaa ja lopputulos maistuu vauvasta vaariin. Jos tavallinen spagetti kuitenkin alkaa kyllästyttää, näillä helpoilla kikoilla saat pastaan uutta twistiä.

Suolalla maustettua vettä suureen kattilaan ja liesi lämpiämään. Kuulostaako tutulta? Moni keittää pastansa aina tutulla rutiinilla, vaikka ruoan maku saattaisi parantua, mikäli tavalliselta polulta poikkeaisi. "Mad Genius Tips: Over 90 Expert Hacks and 100 Delicious Recipes" -kirjan kirjoittaja paljastaa, miten kokata entistä parempaa pastaa aikaa ja vaivaa säästäen. Pidä seuraavat vinkit mielessäsi jatkossa, kun aiot tarjota italialaista illalliseksi. Yllätät itsesi sekä pöytäseurasi iloisesti.

Älä keitä vaan paista

Tämä herkullinen kokkauskikka kutkuttaa makuhermoja ja on lisäksi erinomaisen helppo. Uunin lämmetessä sekoita isossa kulhossa tavallista raakaa pastaa sekä haluamasi kastike höysteineen ja kaada seos keraamiseen uunivuokaan. Yksinkertainen, mutta maittava resepti on yhdistää esimerkiksi pennepastaa, tomaattikastiketta, lihapullia sekä juustoa keskenään. Kaada seoksen päälle vettä sen verran, että kaikki ainesosat juuri ja juuri peittyvät. Peitä vuoka foliolla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt ja pasta al denteä, eli kovankypsää.

Paahda pastastasi maut esiin

Toinen jännittävä niksi saada pastastaan uusia makuelämyksiä on paahtaa sitä uunissa ennen keittämistä. Levitä esimerkiksi kuivaa spagettia leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 175 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pastan väri on muuttunut kultaiseksi, jopa punertavan ruskeaksi. Keitä pasta vasta tämän jälkeen. Näin saat aikaiseksi paahteisen, hieman pähkinäisen maun ja hauskan suutuntuman. Tarjoile paahdettu herkku yksinkertaisen kastikkeen kanssa, jotta pastan maku pääsee oikeuksiinsa. Kokeile esimerkiksi kypsentämättömän ricottajuuston, oliiviöljyn ja persiljan kanssa.

Lähde: Popsugar, Food52

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat