Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintorikkaampi ja mehevämpi lopputulos – näin teet munakokkelista entistäkin paremman aamupalan

7:50Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka
Julkaistu 22.03.2018 07:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Lisäämällä yhden keltuaisen munakokkeliisi, teet tutusta aamupalasta entistäkin ravintorikkaamman. 

Onko shaksuka sinulle tuttu ruokalaji? Katso ohjeet herkulliseen munaruokaan videolta. 

Yhdysvaltalainen huippukokki ja ravintoloitsija Tyler Florence paljastaa, mitä valmistustapaa hän käyttää suositun aamiaistuotteen, munakokkelin, valmistukseen.

– Teen munakokkelin ja omeletin samalla tapaa. Se tarkoittaa kolmea kananmunaa ja yhtä keltuaista, joten lopputulos on runsas ja todella, todella keltainen, Florence kertoo.

– Tykkään myös lisätä munien joukkoon hieman crème fraichea tai smetanaa tehdessäni kokkelia. Ja hyvää merisuolaa myös, kokki lisää.

Kokkelin kypsennyksessä maltti on valttia

Seuraava erittäin tärkeä työvaihe munakokkelin valmistuksessa on Florencen mukaan pannun oikea lämpötila. Kananmunaseos tulee Florencen mukaan kaataa kuumalle pannulle siinä vaiheessa, kun pannulle lisätty voilusikallinen alkaa sulaa. Pannu kannattaa siis kuumentaa mahdollisimman pienellä lämmöllä.

munakokkeliYlimääräinen keltuainen antaa kokkelille kauniin keltaisen värin.Shutterstock

– Vaikka sinusta tuntuisi, että mitään ei pannulle lisäämisen jälkeen tapahtuisi, ja mielesi saattaa tehdä nostaa lämpöä. Mutta sinun ei kannata! Florence muistuttaa.

Ylimääräinen munankeltuainen ja alhainen lämpötila takaavat sen, että lautasellesi päätyy mehevä, mutta rakenteeltaan kevyen silkkinen lopputulos.

Lähde: Popsugar

Lisää aiheesta:

Tässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenEthän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessäKokin pettämätön pannukikka kananmunien paistamiseen – tätä niksiä et ole taatusti vielä kokeillut!Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Herkullinen lopputulos! Yllättävä ainesosa tekee munakokkelistasi entistäkin maukkaamman Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut
KananmunaAamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin

  • 20.5.17:01
    Ruoanlaitto

    Ravintolakokkien kikka parhaaseen munakokkeliin – oletko testannut?