Ravintorikkaampi ja mehevämpi lopputulos – näin teet munakokkelista entistäkin paremman aamupalan

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka 7:50 Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka

Lisäämällä yhden keltuaisen munakokkeliisi, teet tutusta aamupalasta entistäkin ravintorikkaamman. 

Onko shaksuka sinulle tuttu ruokalaji? Katso ohjeet herkulliseen munaruokaan videolta. 

Yhdysvaltalainen huippukokki ja ravintoloitsija Tyler Florence paljastaa, mitä valmistustapaa hän käyttää suositun aamiaistuotteen, munakokkelin, valmistukseen.

– Teen munakokkelin ja omeletin samalla tapaa. Se tarkoittaa kolmea kananmunaa ja yhtä keltuaista, joten lopputulos on runsas ja todella, todella keltainen, Florence kertoo.

– Tykkään myös lisätä munien joukkoon hieman crème fraichea tai smetanaa tehdessäni kokkelia. Ja hyvää merisuolaa myös, kokki lisää.

Kokkelin kypsennyksessä maltti on valttia

Seuraava erittäin tärkeä työvaihe munakokkelin valmistuksessa on Florencen mukaan pannun oikea lämpötila. Kananmunaseos tulee Florencen mukaan kaataa kuumalle pannulle siinä vaiheessa, kun pannulle lisätty voilusikallinen alkaa sulaa. Pannu kannattaa siis kuumentaa mahdollisimman pienellä lämmöllä.

– Vaikka sinusta tuntuisi, että mitään ei pannulle lisäämisen jälkeen tapahtuisi, ja mielesi saattaa tehdä nostaa lämpöä. Mutta sinun ei kannata! Florence muistuttaa.

Ylimääräinen munankeltuainen ja alhainen lämpötila takaavat sen, että lautasellesi päätyy mehevä, mutta rakenteeltaan kevyen silkkinen lopputulos.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat