Ravintorikkaampi ja mehevämpi lopputulos – näin teet munakokkelista entistäkin paremman aamupalan
Lisäämällä yhden keltuaisen munakokkeliisi, teet tutusta aamupalasta entistäkin ravintorikkaamman.
Onko shaksuka sinulle tuttu ruokalaji? Katso ohjeet herkulliseen munaruokaan videolta.
Yhdysvaltalainen huippukokki ja ravintoloitsija Tyler Florence paljastaa, mitä valmistustapaa hän käyttää suositun aamiaistuotteen, munakokkelin, valmistukseen.
– Teen munakokkelin ja omeletin samalla tapaa. Se tarkoittaa kolmea kananmunaa ja yhtä keltuaista, joten lopputulos on runsas ja todella, todella keltainen, Florence kertoo.
– Tykkään myös lisätä munien joukkoon hieman crème fraichea tai smetanaa tehdessäni kokkelia. Ja hyvää merisuolaa myös, kokki lisää.
Kokkelin kypsennyksessä maltti on valttia
Seuraava erittäin tärkeä työvaihe munakokkelin valmistuksessa on Florencen mukaan pannun oikea lämpötila. Kananmunaseos tulee Florencen mukaan kaataa kuumalle pannulle siinä vaiheessa, kun pannulle lisätty voilusikallinen alkaa sulaa. Pannu kannattaa siis kuumentaa mahdollisimman pienellä lämmöllä.
– Vaikka sinusta tuntuisi, että mitään ei pannulle lisäämisen jälkeen tapahtuisi, ja mielesi saattaa tehdä nostaa lämpöä. Mutta sinun ei kannata! Florence muistuttaa.
Ylimääräinen munankeltuainen ja alhainen lämpötila takaavat sen, että lautasellesi päätyy mehevä, mutta rakenteeltaan kevyen silkkinen lopputulos.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti