Tunnettu intialainen huippukokki menehtyi koronavirukseen – julkaisi viikko sitten kuvan itsestään sairaalassa ja pyysi anteeksi aiheuttamaansa paniikkia

Floyd Cardoz
Shutterstock

Useat mediat uutisoivat keskiviikkona intialaisen huippukokki Floyd Cardozin, 59, menehtymisestä. Cardozin perheen mukaan keittiömestari menehtyi COVID19 -koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin viikkoa myöhemmin diagnoosin saamisesta.

Top Chef Masters -ohjelmastakin tuttu intialainen huippukokki Floyd Cardoz on kuollut koronaviruksen aiheuttamana. The New York Timesin mukaan 59-vuotiaana menehtynyt Cardoz oli edelläkävijä, joka onnistui muuntamaan kotimaansa ruokakulttuurin fine diningiksi. Cardozin ensimmäinen New Yorkissa sijaitseva, vuonna 1998 avannut ja 2010 ovensa sulkenut Tabla-ravintola oli erittäin menestynyt ja sitä ylistettiin myös ravintolakriitikoiden toimesta.

Cardoz oli myös erittäin pidetty alalla ja monet tunnetut kokit ovat osoittaneet surunvalittelunsa sosiaalisessa mediassa. Momofuku-ravintoloistaan tunnettu keittiömestari ja tv-kokki David Chang totesi Twitterissä Cardozin olleen ”rikollisen aliarvostettu” , vaikka hän olikin ”yksi rakastetuimmista ihmisistä ravintola-alalla.”

Cardozin perheen mukaan 59-vuotias kokki menehtyi koronaviruksen seurauksena. Vain viikko sitten Cardoz julkaisi Instagramissa kuvan itsestään sairaalassa ja pahoitteli aiheuttamaansa paniikkia. Aiemmin medioissa oli uutisoitu Cardozin tartunnasta ja kerrottu, että kokki oli maaliskuun alussa osallistunut yli 200 hengen juhliin Intiassa käydessään. 

– Vilpitön anteeksipyyntöni kaikille. Olen pahoillani aiheettomasta paniikista, jonka edellinen viestini aiheutti. Tunsin oloni kuumeiseksi ja varotoimenpiteenä kirjauduin nyt sisään sairaalaan New Yorkissa. Olin todella ahdistunut terveydestäni ja aiempi kirjoitukseni oli todella vastuuton aiheuttaen paniikkia monessa paikassa, Cardoz kirjoitti viimeiseksi jääneessä päivityksessään 18. maaliskuuta.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Cardoz on ilmeisesti sittemmin poistanut tililtään kirjoituksen, johon tekstissään viittaa. Intialaisen Mumbai Mirror -lehden mukaan tieto Cardozin tartunnasta ehti aiheuttaa huolta erityisesti niiden ihmisten keskuudessa, jotka osallistuivat Intiassa 200 hengen juhliin. Viranomaisten mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että kokki olisi tartuttanut maaliskuun alussa ketään vieraillessaan maassa. Juhlat järjestetiin maaliskuun ensimmäisenä päivänä ja Cardoz lensi takaisin New Yorkiin 8. maaliskuuta Frankfurtin kautta. Tartunta todettiin 18. maaliskuuta ja Cardoz menehtyi 25. maaliskuuta.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja