Asiantuntijat kertovat, mistä tietää kukkakaalin pilaantuneen.
Useat hedelmät ja vihannekset ovat edelleen täysin syötäviä, vaikka niissä olisi hieman kolhuja tai tummentumia. Välillä saattaa kuitenkin olla hankala tunnistaa, onko tummentuma harmiton vai peräti hometta.
Kukkakaaliin ilmestyvät tummat pisteet näyttävät erityisen epäilyttäviltä, mutta Huffpostin mukaan kyse on vain hapettumisesta.
– Kukkakaalissa näkyvät täplät ovat tyypillisesti alueita, joissa vihannes on alkanut vanheta ja hapettua, mikä voi tapahtua ilmalle ja valolle altistumisen myötä. Se on pohjimmiltaan luonnollinen prosessi, joka muistuttaa sitä, kuinka omena muuttuu ruskeaksi leikkaamisen jälkeen, kokki ja ravitsemusterapeutti Norah Clark kommentoi Huffpostille.
Tarkoittavatko mustat täplät siis sitä, että kukkakaali on mennyt huonoksi, vai onko sitä vielä turvallista syödä?
Lue myös: Kukkakaalin kilohinta nyt jopa alle euron – halvalla hinnalla kääntöpuoli: "Ei siitä ehkä ihan turpaan tule, mutta…"
Kosmeettinen virhe vai pilaantumisen merkki?
Tummunut omenaviipale ei ehkä näytä enää niin houkuttelevalta, mutta todennäköisesti kuitenkin söisit sen. Asiantuntijoiden mukaan tummiin pilkkuihin kukkakaalissa voi suhtautua samalla tavoin.
