Helsinkiläiskaupan hevi-osastolla karu näky – eikö oppi todella ole mennyt perille?

Karu näky helsinkiläiskaupan hevi-osastolla 0:17 Karu näky helsinkiläiskaupan hevi-osastolla
KATSO VIDEO: Helsinkiläiskaupan hevi-osastolla odotti karu näky.

Suomalaiset osallistuvat nyt ahkerasti kukkakaalitalkoisiin, mutta jotain tärkeää on kuitenkin jäänyt huomioimatta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin elokuussa kotimaisen kukkakaalin kaipaavan kuluttajien apua. Satoa on kypsynyt kerralla suuri määrä ja kukkakaalitalkoille on tarvetta.

– Tilanne on akuutti. Tällä hetkellä pelkästään meidän viljelijöillä on jäämässä peltoon ja varastoon 3060 lavallista loistavalaatuista tavaraa. Monen viikon sato valmistuu yhtä aikaa, suomalaiselta Tuoreverkko-vihannestukulta kerrottiin.

Kukkakaalin ympärillä käy kaupoissa kuhina, mutta...

Kaupat ovat reagoineet kukkakaalin ylitarjontaan alentamalla kasviksen kilohintaa. Vierailumme helsinkiläisessä supermarketissa osoitti, että myös asiakkaat ovat löytäneet nyt kukkakaalin: hevi-osastolla kävi tiistaina päivällä kova kuhina kukkakaalikeon luona.

Kaikki opit kukkakaalin hyödyntämisestä eivät kuitenkaan selkeästi ole menneet perille suomalaisille.

Katso videolta, millainen näky hevi-osastolla odotti.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.