Nyt on aika lisätä hedelmiä ja vihanneksia lautaselle! Nappaa asiantuntijan vinkit.
Kuten Hanna Partanen jo aiemmin totesi, ruokavalion pitäisi koostua muistakin kasviksista kuin tomaatista, kurkusta ja salaatista. Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiinkin keskiviikkona erilaisiin hedelmiin ja vihanneksiin, joita lautaselle voisi lisätä. Oppaana toimi Satotukun Annika Hongell.
Heti ensimmäiseksi juontajille tarjoiltiin eksoottinen hedelmä, grenadilla.
– Sisus on samantyyppinen kuin passionhedelmässä. Maultaan ehkä miedompi ja lempeämpi, Hongell kertoi.
Tämän jälkeen lähetyksessä päästiin maistamaan muun muassa rambutania.
Lue myös: Tässä ne nyt ovat: Uudet ravitsemussuositukset – varoitus kahvinjuojille
Mitä ovat ruskeat pilkut hedelmän kuoressa?
Hongell antoi myös vastauksen monia askarruttavaan kysymykseen koskien eri hedelmien kuorten ruskeita pilkkuja.
– Yleensä hedelmissä on sellainen mekanismi, että sen sisällä oleva sokeri pyrkii kohti ulkokuorta. Silloin tulee ruskeita pilkkuja ja laikkuja. Hedelmä alkaa vähän tummumaan.