TOP5: Ruoat, jotka löytyvät jokaisen ravitsemusasiantuntijan kaapista

vihannekset
Shutterstock

Mitä ruokia ravitsemusasiantuntijat syövät säännöllisesti? Popsugar listasi ruoat, jotka löytyvät taatusti jokaisen ravitsemustieteilijän kaapista.

Haluatko syödä terveellisemmin ja pudottaa pari kiloa? Popsugar kysyi joukolta ravitsemusasiantuntijoita, mihin ruokiin he luottavat arjessaan. Lisää siis nämä ruokavalioosi, jos haaveilet hieman kevyemmästä elämästä.

Hedelmät

Kotona kannattaa pitää ruokia, joita on helppo napata esimerkiksi töihin lähtiessä mukaan ja syödä välipalana. Erinomaisia välipaloja ovat esimerkiksi omenat, appelsiinit, satsumat, viinirypäleet ja marjat. 

Vihreät lehtivihannekset

Suosi esimerkiksi lehtikaalia ja pinaattia. Tummanvihreät lehtivihannekset ovat täynnä ravintoaineita, kuten kalsiumia, kuitua, C- ja A-vitamiineja sekä folaattia. Ne tuovat lisäterveellisyyttä esimerkiksi smoothieen, keittoihin, voileipiin sekä kasvislisukkeisiin.

Jogurtti

Maustamaton jogurtti toimii niin aamu- kuin välipalanakin. Lisää jogurttiin marjoja tai hedelmiä tai pyöräytä jogurtista smoothie.

Kananmunat

Kananmunat ovat täydellinen, proteiinipitoinen aamupala. Kananmunat pitävät hyvin nälkää ja antavat kunnon annoksen proteiinia heti aamusta.

Pakastevihannekset

Monissa vihanneksissa ravitsemukselliset arvot säilyvät hyvin pakastettaessakin. Pakastevihannekset eivät siis ole ollenkaan hassumpi idea kiireiseen arkeen. Vihannekset voi käyttää esimerkiksi lisukkeeksi tai keiton raaka-aineeksi. 

Lähde: Popsugar

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja