Tiesitkö? Yhdellä proteiinipitoisella herkulla voit korvata rasvan ja mureuttaa lihan
Proteiinipitoista kreikkalaista jogurttia voi käyttää ruoanlaitossa yllättävän monipuolisesti.
Kreikkalaisessa jogurtissa on runsaasti proteiinia. Moni ruokavaliostaan kiinnostunut onkin ottanut sen jo osaksi päivittäisiä aterioita. Tästä herkusta on kuitenkin paljon muuhunkin kuin marjojen kanssa tarjoiltavaksi välipalaksi tai osaksi smoothieta.
Lihan mureuttaminen
Lihaa mureuttavan marinadin voi valmistaa kreikkalaisesta jogurtista, yrteistä ja mausteista.
Jälkiruoaksi
Kasaa lasiin ihana kerrosjälkiruoka granaattiomenan siemenistä, jogurtista, saksanpähkinöistä ja hunajasta. Tämä herkku käy myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Kermavaahdon korvaaminen
Tarjoile makeat piirakat kermavaahdon sijaan kreikkalaisen jogurtin kanssa. Näin säästyt turhalta rasvalta ja sokerilta.
Itsetehtyyn jogurttijäädykkeeseen
Laita jäätelökoneeseen kreikkalaista jogurttia, hunajaa ja marjoja, niin saat terveellisen ja hyvän makuisen korvikkeen jäätelölle.
Perunamuusiin
Käytä voin sijaan kreikkalaista jogurttia perunamuusin valmistamisessa, niin korvaat voin vähärasvaisemmalla proteiinilla.
Leivontaan
Korvaa leivoksien öljy ja voi turkkilaisella jogurtilla. Monet korvaavat rasvan omenasoseella, mutta jogurttiin leivotut herkut ovat huomattavasti maukkaampia.
LUE MYÖS:
Lähde: Prevention
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan