Tiesitkö? Yhdellä proteiinipitoisella herkulla voit korvata rasvan ja mureuttaa lihan

Kreikkalainen jogurtti sopii yllättäviinkin käyttötarkoituksiin. Shutterstock

Proteiinipitoista kreikkalaista jogurttia voi käyttää ruoanlaitossa yllättävän monipuolisesti.

Kreikkalaisessa jogurtissa on runsaasti proteiinia. Moni ruokavaliostaan kiinnostunut onkin ottanut sen jo osaksi päivittäisiä aterioita. Tästä herkusta on kuitenkin paljon muuhunkin kuin marjojen kanssa tarjoiltavaksi välipalaksi tai osaksi smoothieta.

Lihan mureuttaminen

Lihaa mureuttavan marinadin voi valmistaa kreikkalaisesta jogurtista, yrteistä ja mausteista.

Jälkiruoaksi

Kasaa lasiin ihana kerrosjälkiruoka granaattiomenan siemenistä, jogurtista, saksanpähkinöistä ja hunajasta. Tämä herkku käy myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Kermavaahdon korvaaminen

Tarjoile makeat piirakat kermavaahdon sijaan kreikkalaisen jogurtin kanssa. Näin säästyt turhalta rasvalta ja sokerilta.

Itsetehtyyn jogurttijäädykkeeseen

Laita jäätelökoneeseen kreikkalaista jogurttia, hunajaa ja marjoja, niin saat terveellisen ja hyvän makuisen korvikkeen jäätelölle.

Perunamuusiin

Käytä voin sijaan kreikkalaista jogurttia perunamuusin valmistamisessa, niin korvaat voin vähärasvaisemmalla proteiinilla.

Leivontaan

Korvaa leivoksien öljy ja voi turkkilaisella jogurtilla. Monet korvaavat rasvan omenasoseella, mutta jogurttiin leivotut herkut ovat huomattavasti maukkaampia.

LUE MYÖS:

Lähde: Prevention

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja