Tiesitkö? Tämä takaa mansikoiden makeuden – kotimaisen marjan kausi on virallisesti alkanut
Nyt sitä taas saa, nimittäin kotimaista mansikkaa! Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry tiedottaa mansikkakauden alkamisesta.
Hyviä uutisia mansikoiden ystäville: juhannukseksi riittää hyvin kotimaista mansikkaa. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mukaan kasvuolosuhteet ovat olleet viime päivinä mansikoille suotuisat, joten marjat ovat kirineet kasvussaan.
Tällä hetkellä voidaan siis varmuudella todeta kotimaisen mansikan kauden alkaneen Suomessa.
Katso video: Varoiteltiinko sinuakin lapsena mansikkakuumeesta? Tätä et kenties "taudista" tiennyt. Artikkeli jatkuu videon alla.
Tämä takaa mansikoiden makeuden
Liiton mukaan mansikan pääsadosta odotetaan laadukasta, sillä kevät ja alkukesä ovat hellinneet marjoja olosuhteillaan. Sadetta ja lämpöä on ollut juuri sopivasti.
Moni ei ehkä ole tullut ajatelleeksi, että myös mansikan makeus riippuu sääolosuhteista. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mukaan lämpötilan voimakas vaihtelu yön ja päivän välillä takaa makean mansikan.
– Satokaudesta odotetaan kokonaisuudessaan onnistunutta, sillä alkukesän kasvuolosuhteet ovat olleet otollisia mansikalle, toteaa liiton puheenjohtaja Tarja Matomäki tiedotteessa.
Mansikkareseptejä:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan