Tiesitkö? Tämä takaa mansikoiden makeuden – kotimaisen marjan kausi on virallisesti alkanut

Mitä tapahtuu, kun suomalaisesta kaupasta ostettuja mansikoita liottaa puoli tuntia suolavedessä? 2:00 Mitä tapahtuu, kun suomalaisesta kaupasta ostettuja mansikoita liottaa puoli tuntia suolavedessä?
KATSO VIDEO: Mitä tapahtuu, kun suomalaisesta kaupasta ostettuja mansikoita liottaa puoli tuntia suolavedessä? Testasimme kohutun mansikkakikan vuonna 2020.

Nyt sitä taas saa, nimittäin kotimaista mansikkaa! Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto ry tiedottaa mansikkakauden alkamisesta.

Hyviä uutisia mansikoiden ystäville: juhannukseksi riittää hyvin kotimaista mansikkaa. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mukaan kasvuolosuhteet ovat olleet viime päivinä mansikoille suotuisat, joten marjat ovat kirineet kasvussaan.

Tällä hetkellä voidaan siis varmuudella todeta kotimaisen mansikan kauden alkaneen Suomessa.

Katso video: Varoiteltiinko sinuakin lapsena mansikkakuumeesta? Tätä et kenties "taudista" tiennyt. Artikkeli jatkuu videon alla.

Varoiteltiinko sinuakin lapsena mansikkakuumeesta? Tätä et kenties"taudista"tiennyt 0:52
Tiedätkö, mikä on mansikkakuume?

Tämä takaa mansikoiden makeuden

Liiton mukaan mansikan pääsadosta odotetaan laadukasta, sillä kevät ja alkukesä ovat hellinneet marjoja olosuhteillaan. Sadetta ja lämpöä on ollut juuri sopivasti.

Moni ei ehkä ole tullut ajatelleeksi, että myös mansikan makeus riippuu sääolosuhteista. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton mukaan lämpötilan voimakas vaihtelu yön ja päivän välillä takaa makean mansikan. 

– Satokaudesta odotetaan kokonaisuudessaan onnistunutta, sillä alkukesän kasvuolosuhteet ovat olleet otollisia mansikalle, toteaa liiton puheenjohtaja Tarja Matomäki tiedotteessa.

Mansikkareseptejä:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!