Mainos

Mansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeella

Mansikka-halloumisalaatti on kesän paras salaatti, jota voi varioida kaapista löytyvillä kesäisillä aineksilla. Testaa erilaisilla yrteillä! Maukas halloumisalaatti kruunataan Hans Välimäen chimichurri-kastikkeella. Halloumijuuston voit korvata myös esimerkiksi kotimaisella Halla-juustolla.

Ainekset

  • 1 pkt (250 g) halloumijuustoa tai esim. 2 pkt kotimaista Halla-juustoa (à 150 g)
  • 250 g kotimaisia mansikoita
  • n. 8-10 tankoa vihreää parsaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rku rucolaa
  • 1 rku salaattia (jääsalaatti, frisee, tammenlehti tms)
  • Tuoreita yrttejä, kuten basilikaa ja/tai minttua

Chimichurri-kastike

  • 5 rkl hienoksi silputtua korianteria
  • 5 rkl hienoksi silputtua lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • ½-1 punainen tai vihreä chili
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 limen mehu
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Valmistusohje: Mansikka-halloumisalaatti chimichurri-kastikkeella

  1. Tee ensin chimichurri-kastike. Hienonna yrtit, sipulit ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä kastike tekeytymään.
  2. Leikkaa juusto viipaleiksi ja sivele viipaleet hunajalla. 
  3. Katkaise parsoista kovat kannat. Esikeitä vedessä pari minuuttia.
  4. Poista mansikoista kannat ja halkaise puolikkaiksi. Sivele parsat ja mansikanpuolikkaat oliiviöljyllä.
  5. Grillaa mansikoihin, parsoihin ja juustoviipaleisiin kaunis pinta grillissä tai pannussa.
  6. Laita revityt salaatit ja rucola isolle tarjoilulautaselle. Asettele päälle parsat, mansikat ja halloumi. Viimeistele tuoreilla yrteillä ja chimichurri-kastikkeella. 

Vinkki! Voit myös lisätä salaattiin muita kesäisiä aineksia, kuten raikasta vesimelonia!

Ohje on mukailtu Hans Välimäen Juustoportille ideoimasta Halla-salaatista.



Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja