Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiedätkö, mitä makkarapaketille pitäisi tehdä ennen grillaamista? Unohtuu monilta

Lämmitä makkarapaketti, ennen kuin grillaat makkarat!
Lämmitä makkarapaketti, ennen kuin grillaat makkarat!Shutterstock
Julkaistu 20.06.2019 08:13

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Makkarat sujahtavat helposti kylmänä grilliin suoraan paketista. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi näin ei kuitenkin kannattaisi tehdä.

Kun makkaran onnistuu paistamaan siten, että se ei halkeile liika, on lopputulos kaikkein mehukkain.

Lue myös: Tässä on Suomen paras grillimakkara 2019: "Kaksi oli ylitse muiden"

Halkeilemisen voi estää lämmittämällä makkarapakettia ennen grillaamista.

Lämmitä avaamatonta makkarapakettia vedessä

Jos makkaroista haluaa mahdollisimman meheviä, kannattaa ne lämmittää vedessä ennen grillaamista, jotta lämpötilanvaihtelu ei ole liian suuri. Lämmittäminen takaa sen, että makkarat eivät halkeile yhtä helposti, sillä niiden lämpötila ei nouse yllättäen.

Makkara on kaikkein helpoin lämmittää muovipakkauksessaan lämpimässä vedessä ennen grillaamista. Makkaran lämpenevät riittävästi vedessä noin puolessa tunnissa.

***

Katso videolta erikoinen tapa valmistaa grillimakkarat:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Teetkö makkaralle näin ennen grillaamista? Lihayhdistys muistuttaa: "Ei kannata laittaa…"Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Asiantuntija lyö faktat tiskiinNäin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulosMakkaramoka, johon suuri osa suomalaisista sortuu – ei kannatakaan grillata näin!Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Tässä on totuusTärkeä työvaihe unohtuu monilta: Teethän näin makkarapaketille ennen kuin grillaat?
RuokaJuhannusMakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • ma17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • ma11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla