Tiedätkö, mitä makkarapaketille pitäisi tehdä ennen grillaamista? Unohtuu monilta
Makkarat sujahtavat helposti kylmänä grilliin suoraan paketista. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi näin ei kuitenkin kannattaisi tehdä.
Kun makkaran onnistuu paistamaan siten, että se ei halkeile liika, on lopputulos kaikkein mehukkain.
Halkeilemisen voi estää lämmittämällä makkarapakettia ennen grillaamista.
Lämmitä avaamatonta makkarapakettia vedessä
Jos makkaroista haluaa mahdollisimman meheviä, kannattaa ne lämmittää vedessä ennen grillaamista, jotta lämpötilanvaihtelu ei ole liian suuri. Lämmittäminen takaa sen, että makkarat eivät halkeile yhtä helposti, sillä niiden lämpötila ei nouse yllättäen.
Makkara on kaikkein helpoin lämmittää muovipakkauksessaan lämpimässä vedessä ennen grillaamista. Makkaran lämpenevät riittävästi vedessä noin puolessa tunnissa.
***
Katso videolta erikoinen tapa valmistaa grillimakkarat:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka