Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulos

Shutterstock
Julkaistu 03.06.2018 08:02
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tänäkin kesänä yhä useamman suomalaisen grillissä paistuu ikisuosikki makkara. Ennen grillipuuhin ryhtymistä kannattaa painaa mieliin nyrkkisäännöt, jotka takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen. 

Video: Tiesitkö, että makkaran voi kypsentää myös tällä nerokkalla tavalla? 

Lihatiedotuksen antaman tiedotteen mukaan noin 85 prosenttia suomalaisista grillaa makkaraa, ja makkara maistuu suomalaisille erityisesti grillikauden alussa. Touko-kesäkuussa grilleissä tirisee noin kolmannes koko vuonna grillatuista makkaroista. 

Vaikka makkara on grillaajien kestosuosikki, tämän tuotteen kanssa voi mennä metsään. Makuja.fi kysyi ammattilaiselta, millaisiin asioihin grillaajien tulisi kiinnittää huomiota makkaroita grillatessa.

Maltti ja lempeä lämpö ovat kaiken a jo o

Lihatiedotuksen Riitta Stirkkisen mukaan tärkeimpiä asioita ovat maltti ja lempeä lämpö.

– Liian kuumassa pinta tummuu nopeasti, makkara halkeilee ja jää sisältä kylmäksi, Stirkkinen neuvoo. 

Vuoden 2017 grillikaudella kauppoihin toimitettiin 14,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita.


– Makkaraa eikä mitään muitakaan grillattavia pidä grillata mustaksi ja hiiltyneeksi. Musta ja hiiltynyt pinta sisältää syöpävaarallisia aineita eli karsinogeenejä, Stirkkinen lisää.

Hyvää lopputulosta auttaa vielä se, ettei grilliä ahdeta liian täyteen, jolloin lämpö alenee ja tuotteet kypsyvät epätasaisesti. Myös grilli ja välineet tulisi aina puhdistaa huolellisest grillauksen jälkeen seuraavaa käyttökertaa varten. 

Lisää aiheesta:

Vältä yleinen virhe makkaraa grillatessa: "Ei kannata laittaa..."Suomen suosituin grilliliha kypsennetään usein liian kuivaksi – näin broileri kannattaa grillataTeetkö näin makkaralle ennen grillaamista? Tärkeä neuvo: "Ei kannata laittaa…"Teetkö makkaralle näin ennen grillaamista? Lihayhdistys muistuttaa: "Ei kannata laittaa…"Grillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalleSuomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?
MakkaraGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia