Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Asiantuntija lyö faktat tiskiin

makkara
Viillot grillimakkaraan – kyllä vai ei? Shutterstock

Kannattaako grillimakkaraan tehdä viiltoja ennen grillausta? Asiantuntija vastaa suomalaisia askarruttavaan makkarapulmaan.

Suomalaisten ykkösgrillattava on makkara, mutta sen oikeaoppinen grillaustyyli jakaa ihmiset kahteen leiriin. Osa laittaa makkaran sellaisenaan grilliin, toiset taas tekevät makkaraan ensin rivin viiltoja. Kumpi tyyli on oikea?

HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari vastasi kysymykseen vuonna 2016: 

– Tekisin viillot perusgrillimakkaroihin. Viillot estävät makkarankuoren halkeamisen. Perusgrillimakkarassa on perunajauhoja, jotka tuppaavat turpoamaan hieman kypsennyksen aikana. Turpoaminen voi pamauttaa kuoren halki.

Juustomakkaraa ei kannata viillellä

Sen sijaan makkaroita, joiden sisällä on esimerkiksi juustoa ei kannata viiltää, etteivät juustot pääse valumaan ulos grillausvaiheessa. 

Halkeamisen estämiseksi makkarat kannattaa myös ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaaminen kannattaa aloittaa hitaasti miedolla lämmöllä, mikä sekin vähentää kuoren halkeamisen riskiä. 

Kesäuusinta vuodelta 2016.

***

1:32

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja