Pitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Tässä on totuus

makkara
Shutterstock

Kannattaako grillimakkaraan tehdä viiltoja ennen grillausta? Asiantuntija vastaa.

Suomalaisten ykkösgrillattava on makkara, mutta sen oikeaoppinen grillaustyyli jakaa ihmiset kahteen leiriin. Osa laittaa makkaran sellaisenaan grilliin, toiset taas tekevät makkaraan ensin rivin viiltoja. Kumpi tyyli on oikea?

– Tekisin viillot perusgrillimakkaroihin, ohjeistaa HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari

– Viillot estävät makkarankuoren halkeamisen. Perusgrillimakkarassa on perunajauhoja, jotka tuppaavat turpoamaan hieman kypsennyksen aikana. Turpoaminen voi pamauttaa kuoren halki, hän selittää. 

Juustomakkaraa ei kannata viillellä

Sen sijaan makkaroita, joiden sisällä on esimerkiksi juustoa ei kannata viiltää, etteivät juustot pääse valumaan ulos grillausvaiheessa. 

Halkeamisen estämiseksi makkarat kannattaa myös ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Grillaaminen kannattaa aloittaa hitaasti miedolla lämmöllä, mikä sekin vähentää kuoren halkeamisen riskiä. 

Kesäuusinta vuodelta 2016.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!