Makkaramoka, johon suuri osa suomalaisista sortuu – ei kannatakaan grillata näin!

makkara
Shutterstock

Makkaraa ei suinkaan kannata paistaa kovinkaan kuumalla teholla grillissä.

Voisi kuvitella, että makkaran grillaaminen on hyvin yksinkertaista, mutta myös kenties klassisimman grilliherkun kypsentämisessä voi epäonnistua. Yleisin virhe, johon makkaran grillaamisessa sorrutaan, on liian kuuma lämpötila.

Korkea lämpötila kuivattaa makkaran

Liian kuuma grilli pilaa makkarat siksi, että liian korkeassa lämpötilassa niiden pinta pääsee rikkoutumaan ja samalla rasva ja muut nesteet karkaavat makkarasta. Jos makkarat tuntuvat usein jäävän turhan kuiviksi, on syynä tavallisimmin juurikin liian korkea kypsennyslämpötila.

Lämmitä makkara rauhassa

Huffington Post -sivuston vinkeillä makkarat paistuvat erityisen mehukkaiksi ja niiden pintaan jää näyttävät raidat. Mehukkaan makkaran salaisuus on yllättäen matala lämpötila, jossa makkaran annetaan ensin kypsyä ja lämmetä rauhassa.

Kun makkara on kuuma ja kypsä, sitä kannattaa grillata kuumassa 1–2 minuutin ajan, jotta sen pintaan jää kauniit raidat. Tämän jälkeen makkara on valmis nautittavaksi.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!