Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkaramoka, johon suuri osa suomalaisista sortuu – ei kannatakaan grillata näin!

Shutterstock
Julkaistu 29.06.2017 15:00

MTV LIFESTYLE

Makkaraa ei suinkaan kannata paistaa kovinkaan kuumalla teholla grillissä.

Voisi kuvitella, että makkaran grillaaminen on hyvin yksinkertaista, mutta myös kenties klassisimman grilliherkun kypsentämisessä voi epäonnistua. Yleisin virhe, johon makkaran grillaamisessa sorrutaan, on liian kuuma lämpötila.

Korkea lämpötila kuivattaa makkaran

Liian kuuma grilli pilaa makkarat siksi, että liian korkeassa lämpötilassa niiden pinta pääsee rikkoutumaan ja samalla rasva ja muut nesteet karkaavat makkarasta. Jos makkarat tuntuvat usein jäävän turhan kuiviksi, on syynä tavallisimmin juurikin liian korkea kypsennyslämpötila.

Lämmitä makkara rauhassa

Huffington Post -sivuston vinkeillä makkarat paistuvat erityisen mehukkaiksi ja niiden pintaan jää näyttävät raidat. Mehukkaan makkaran salaisuus on yllättäen matala lämpötila, jossa makkaran annetaan ensin kypsyä ja lämmetä rauhassa.

Kun makkara on kuuma ja kypsä, sitä kannattaa grillata kuumassa 1–2 minuutin ajan, jotta sen pintaan jää kauniit raidat. Tämän jälkeen makkara on valmis nautittavaksi.

Lähde: Huffington Post

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Huippukokki tyrmää makkaroiden grillaamisen: Nimeää paremman valmistustavan – ei tule kuivaa lopputulostaTiedätkö, mitä makkarapaketille pitäisi tehdä ennen grillaamista? Unohtuu moniltaNäin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulosPitääkö grillimakkaraan tehdä viillot vai ei? Tässä on totuusTärkeä työvaihe unohtuu monilta: Teethän näin makkarapaketille ennen kuin grillaat?Suomalaisten yleisin grillausmoka pilaa lihan – sorrutko sinäkin?
MakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia