Juhannusviikko on kesän kuuminta makkarasesonkia, kertoo Lihatiedotus ry tiedotteessaan. Makkaraa grillatessa kannattaa pitää mielessä muutama tärkeä valmistusniksi.
Makkara on suomalaisten juhannusruokien ykkösherkku. Lihatiedotusten jäsenyritysten mukaan kauppoihin toimitetaan juhannusviikolla peräti 1,5 miljoonaa kiloa grillimakkaroita.
Makkarat tirisevät suomalaisten grilleissä läpi kesän. Tilastojen perusteella hieman yli puolet grillimakkaroiden vuosimyynneistä kertyy perinteisesti kesäkaudella touko-elokuussa.
Atrian Markkinanäkemyksen mukaan suomalaiset söivät vuonna 2021 noin 20 miljoonaa kiloa grillimakkaraa. Grillimakkaroita kulutettiin siis noin 3,7 kiloa henkilöä kohden. Kulutus pysyi vuoden 2020 tasolla.
Lue myös: Lihansyöjien raati testasi 9 erilaista vegemakkaraa – selkeän suosikin lisäksi mukaan mahtui järkytyksiä: "Kenenkään ei pitäisi ikinä koskea tuohon"
Miten valmistetaan täydellinen grillimakkara? Älä laita makkaraa kylmänä grilliin!
Grillimakkaroita on tarjolla kaupoissa moneen makuun ja makkaran paras valmistustapa riippuu toki tuotetyypistä. Tietyt perussäännöt pätevät kuitenkin lähes kaikkiin makkaroihin.