Tärkeä työvaihe unohtuu monilta: Teethän näin makkarapaketille ennen kuin grillaat?

Makkarat sujahtavat helposti suoraan paketista kylmänä grilliin, mutta parhaan lopputuloksen takaamiseksi näin ei kannattaisi tehdä.

Kun makkaran onnistuu paistamaan siten, että se ei halkea, on lopputulos kaikkein mehukkain. Lämmittämällä makkaroita ennen grillaamista halkeilemisen voi estää.

Lämmitä avaamatonta makkarapakettia vedessä

Jos makkaroista haluaa mahdollisimman meheviä, kannattaa ne lämmittää vedessä ennen grillaamista, jotta lämpötilanvaihtelu ei ole liian suuri. Lämmittäminen takaa sen, että makkarat eivät halkeile yhtä helposti, sillä niiden lämpötila ei nouse yllättäen.

Makkara on kaikkein helpoin lämmittää muovipakkauksessaan kuumassa vedessä ennen grillaamista. Makkaran lämpenevät riittävästi kuumassa vedessä noin puolessa tunnissa.

***

1:32

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja