Tärkeä työvaihe unohtuu monilta: Teethän näin makkarapaketille ennen kuin grillaat?
Makkarat sujahtavat helposti suoraan paketista kylmänä grilliin, mutta parhaan lopputuloksen takaamiseksi näin ei kannattaisi tehdä.
Kun makkaran onnistuu paistamaan siten, että se ei halkea, on lopputulos kaikkein mehukkain. Lämmittämällä makkaroita ennen grillaamista halkeilemisen voi estää.
Lämmitä avaamatonta makkarapakettia vedessä
Jos makkaroista haluaa mahdollisimman meheviä, kannattaa ne lämmittää vedessä ennen grillaamista, jotta lämpötilanvaihtelu ei ole liian suuri. Lämmittäminen takaa sen, että makkarat eivät halkeile yhtä helposti, sillä niiden lämpötila ei nouse yllättäen.
Makkara on kaikkein helpoin lämmittää muovipakkauksessaan kuumassa vedessä ennen grillaamista. Makkaran lämpenevät riittävästi kuumassa vedessä noin puolessa tunnissa.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti