Terveyspommi, joka tasaa verensokeria ja pitää nälän poissa pitkään – laihduttajan painajainen onkin todellista terveysruokaa!

1:18 Näin teet perinteisen perunamuusin oikein
Poimi videolta herkullisen perunamuusin resepti.

Jos haluat pudottaa painoasi, kannattaa lautaselle kasata runsaskuituista ja nälän hyvin poissa pitävää perunaa.

Peruna on yksi monipuolisimmista kasviksista mitä maa päällään kantaa. Perunasta valmistuu helposti niin arkisia lisukkeita kuin herkullisia viikonloppuruokia, mutta tästä huolimatta moni painonvartija pitää perunan kaukana lautaseltaan. Myyteistä huolimatta peruna ei ole epäterveellistä syötävää – päinvastoin!

Asiantuntijoiden mukaan peruna voi itse asiassa auttaa sinua laihtumaan.

Peruna päivässä auttaa painonhallinnassa

Kun puhutaan perunasta, monelle nousee ensimmäisenä mieleen ajatus tyhjistä hiilihydraateista. Women’s Health Magazine -sivusto muistuttaa, että peruna on loppupeleissä todella täyttävää syötävää. Sivuston mukaan yksi ainoa peruna täyttää vatsaasi yhtä paljon kuin seitsemän croissanttia. Eikä varmaan tarvitse mainita, kumpi vaihtoehdoista on terveellisempi. 

Tiesitkö? Peruna sisältää puolet vähemmän hiilihydraattia kuin riisi ja jopa 80 prosenttia vähemmän kuin makaroni.

Perunan täyttävyys perustuu sen sisältämiin kuituihin ja tärkkelykseen, jotka parantavat verensokerin hallintaa, hidastavat ruoansulatusta ja auttavat näin ollen vatsaasi pysymään täytenä pidempään.

Vaikka perunoiden glykeeminen indeksi onkin varsin korkea, eli toisin sanoen perunan syöminen voi aiheuttaa nopeaa verensokerin nousua, asiantuntijoiden mukaan voit kumota vaikutukset syömällä perunoiden rinnalla proteiinia ja terveellisiä rasvoja, kuten kananmunia ja avokadoa.

Peruna päivässä auttaa laihtumaan?

Peruna on myös tutuista lisukkeista kevein ja vähäkalorisin vaihtoehto. Keitetty peruna sisältää 76 kilokaloria sataa grammaa kohden, kun taas esimerkiksi vastaava määrä keitettyä riisiä sisältää noin 137 kilokaloria.

Jos nämä eivät vielä vakuuttaneet sinua perunan terveellisyydestä, myös tiede on todistanut, että peruna voi todella auttaa painonhallinnassa. Journal of the American College of Nutritionissa julkaistussa tutkimuksessa 5–7 peruna-annosta viikossa syöneiden henkilöiden todettiin onnistuneen pudottamaan painoaan.

Edellä mainitut syyt voivat saada sinut kokeilemaan terveellisiä perunareseptejä entistä useammin. Kokeile perunaa esimerkiksi espanjalaisessa munakkaassa, peruna-yrttivohveleissa tai peruna-purjokeitossa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja