Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espanjalainen munakas ja vesikrassi-persiljasalaattia

Julkaistu 08.06.2017 12:38

MTV LIFESTYLE

Makujen aamussa Marcos Gois. Espanjalainen munakas eli Tortilla Espagnola on loistavaa kesäruokaa. Raaka-aineet ovat yksikertaiset ja ruoka syntyy nopeasti ja helposti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta pääruokana / 6-8 annosta pikkusyötävänä

  • 800 g perunoita
  • 2 isoa sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 7-8 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Vesikrassi-persiljasalaatti

  • 1 nippu vesikrassia
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suola
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli.

Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää perunat ja sipuli öljyn joukkoon. Kuullota, kunnes perunaviipaleet pehmenevät (n. 15-20 minuuttia).

Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon suolaa sekä kuullotetut perunat ja sipuli, sekoita varovasti.

Lisää pieni määrä oliiviöljyä samalle paistinpannulle, jolla paistoit perunat. Kaada peruna-munakasseos pannulle ja paista keskilämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Kun munakkaan pohja on kypsä (kurkkaa paistinlastan avulla) ja munakas pysyy koossa, kippaa munakas lautaselle ja liu'uta takaisin pannulle. Anna paistua muutama minuutti lisää ja liu'uta sitten munakas takaisin lautaselle. Valmis tarjoiltavaksi!

Sekoita salaatin ainekset keskenään kulhossa ja tarjoile salaatti munakkaan kanssa.

Vinkki: Paistinpannun on hyvä olla teflonpannu. Muuten munakas voi käännettäessä tarttua pannuun kiinni. Pannun halkaisijan olisi hyvä olla noin 24 cm ja reunan noin 5-6 cm korkea, sillä oikeanlainen espanjalainen munakas on paksu ja mehukas.

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleLohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaKasvismakaronilaatikko – Sadun makaronilaatikko uppoaa lapsillekinEspanjalainen perunamunakas – Kimin ylistetty munakas valmistuu helposti pakasteperunastaItalian style frittataEspanjalainen perunamunakas
PääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pääruoat
  • ma12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 13.6.13:41
    Leipä

    Juhannuksen grillileivät

  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike