Oluen kanssa kokkaaminen voi tarkoittaa muutakin kuin sitä, että hörppäät ruoanlaiton ohessa tölkistä hieman mallasjuomaa.
VIDEO: Näin vehnäolut tarjoillaan oikein.
Oluella voi tehostaa ruokien makua sekä korvata reseptistä esimerkiksi kivennäisveden tai maidon. Oikein käytettynä olut nostaa ruokia aivan uusiin sfääreihin. Kokatessa alkoholi haihtuu, joten ainoastaan oluen herkullinen maku jää jäljelle.
Käytännön vinkit
Kannattaa valita ruoanlaittoon sellainen olut, jota muutenkin nauttisit kyseisen ruoan kanssa. Tummempaa olutta raskaiden ruokien, kuten punaisen lihan kanssa ja vaaleampaa olutta siipikarjan, merenelävien ja jälkiruokien kanssa.
Yleisesti ottaen pale ale -oluet toimivat lähes kaikissa resepteissä, kun taas ruskea olut aromikkaiden ruokien, kuten patojen ja juustoruokien kanssa.
Kokeilu ruoanlaitossa on toki sallittua ja suositeltavaa, mutta oluen kanssa reseptiä kannattaa seurata melko tarkkaan.


