Jos runsas alkoholin litkiminen kyllästyttää tai tipaton tammikuu kutsuu, voi jämäviinat käyttää myös ruoanlaitossa.
Loppuvuoden juhlien jälkeen pöydillä saattaa lojua puoliksi juotuja viinaksia. Viemäriin tai kurkkuun kumoamisen sijaan juomatta jääneet alkoholit voi hyödyntää keittiössä, jossa ne räjäyttävät aivosolujen sijaan makuhermot.
Kokki Lorenzo Boni kertoi Foodbeast-sivustolle, mihin ruokalajiin mikäkin alkoholijuoma sopii.
Samppanja ja kuohuviini
Loraus kuplajuomaa sopii mainiosti voimistamaan lohen tai ostereiden makua. Uudenvuoden juhlinnasta jäljelle jäänyt kuohujuoma täydentää myös upeasti kanaruokia.
Jollet halua, että ruokasi maistuu yön yli kuohuviinissä lilluneelta, muista kypsentää alkoholijuomaa tovi. Näin kuohuviini jättää makumaailmaan makean, hapokkaan ja aromikkaan jälkensä – ilman väljähtäneen alkoholin makua.
Punaviini
Punaviini puolestaan sopii yhteen punaisen lihan kanssa värinsä lisäksi myös maultaan. Kumoa pullon pohjat esimerkiksi possua tai nautaa sisältävän pastakastikkeen joukkoon.
