Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tästä syystä olut maistuu hyvältä rasvaisen ruoan kanssa

Rasvaisen kalan, kuten lohen kanssa kannattaa kokeilla myös tummempaa lageria.
Rasvaisen kalan, kuten lohen kanssa kannattaa kokeilla myös tummempaa lageria. Shutterstock
Julkaistu 25.11.2016 20:01
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Olut sopii ruokajuomaksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa aina kevyistä alkupaloista suklaiseen jälkiruokaan saakka. Olutasiantuntija Anikó Lehtinen neuvoo, kuinka voit nauttia olutta läpi aterian. 

Mitäpä jos kokeilisit tänä viikonloppuna nauttia aterian kanssa olutta viinin sijaan? Olut on monipuolinen juoma, joka sopii yhteen lähes kaikkien ruoka-aineiden kanssa. Olut on paljon muutakin kuin vain seurustelujuoma! 

Rasvaisuus ja alkoholi sopivat yhteen

Tumma lager on olut, joka sopii hyvin liharuokien, kuten riistan kumppaniksi. Olutta kannattaa kuitenkin kokeilla yhdistää myös rasvaa sisältävien ruokien kanssa. 

– Rasvaiset kalat, kuten lohikalat ja rasvaiset kastikkeet toimivat tämän tyyppisen oluen kanssa erittäin hyvin, Lehtinen kertoo.

olut ruokapöytä
Oluen voi tarjoilla myös viinilaseista.Shutterstock

Kun olutta halutaan yhdistää ruoan kanssa, kannattaa valita hieman tavallista alkoholipitoisempi olut, sillä rasva ja alkoholi toimivat Lehtisen mukaan hyvin yhteen.

Jos annoksessa on monia makuja, kuten suolaa, rasvaa ja kermaa, kannattaa ruoan kanssa nauttia miedosti maltaista lager-olutta.

– Sen sisältämä hiilidioksidi neutralisoi suuta niin, että jokainen suupala maistuu ensimmäiseltä, ja vieno katkeruus leikkaa rasvaa, jota ruoassa on, Lehtinen toteaa.

Portteri sopii suklaalle ja kahville

Oluesta ja jälkiruoasta ei ole totuttu puhumaan samassa lauseessa, mutta toisin kuin yleisesti ottaen luullaan, olut on erinomainen juoma myös jälkiruoan kumppaniksi.

Kun olutta nautitaan jälkiruoan kanssa, kannattaa muistaa pari asiaa. Kokonaista pulloa ei kannata pöytään tuoda, vaan olutta riittää noin jälkiruokaviinilasillisen verran henkilö kohden. Olutta jälkiruokajuomaksi tarjoilevan kannatta muistaa myös kiinnittää huomioita siihen, mitä olutta minkäkin jälkiruoan kanssa tarjoilee.

Oletko jo kokeillut tumman suklaakakun ja portterin yhdistelmää?Shutterstock

Tumman suklaan ja kahvin kanssa klassinen yhdistelmä on Lehtisen mukaan voimakkaasti katkeroitu portteri. Tummassa suklaassa, kahvissa ja portterissa on kaikissa katkeraa aromia, mikä pyöristää oluen makua.

– Portteri toimii hyvin myös puolukankin kanssa, Lehtinen vinkkaa. 

Anikó Lehtinen neuvoo, kuinka olut kaadetaan lasiin oikeaoppisesti. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaiset olutgurut paljastavat parhaat oluet joulupöytään: "Hyvin helppo yhdistää erilaisten ruokien kanssa"Muista tämä nyrkkisääntö, kun valitset viiniä mausteiselle ruoalle: ”Ihmiset unohtavat usein, että …” Tehostaa maku ja parantaa rakennetta! Viisi tapaa hyödyntää lempioluttasi ruoanlaitossaSuomalaisiasiantuntija varoittaa tyypillisestä mokasta: Älä lisää tällaista olutta pataan – saattaa pilata ruokaelämyksen!Olutasiantuntija vinkkaa: Tällaisten ruokien kanssa oluita kannattaa maistella – kokeilemisen arvoinen makupari on todellinen yllättäjä!Älä sorru klassiseen viinimokaan! Asiantuntija: Näiden ruokien kanssa roseeviiniä tulisi oikeasti nauttia
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • ma16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 20.9.22:13
    Saksa

    Oluen ystävien superjuhla käynnistyi Saksassa

  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"