Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oikea proteiinipommi! 7 nerokasta tapaa hyödyntää kreikkalaista jogurttia – näitä et ole vielä kokeillut

Kreikkalaisen jogurtin avulla ruokaan saadaan proteiinia mausta tinkimättä.
Kreikkalaisen jogurtin avulla ruokaan saadaan proteiinia mausta tinkimättä. Shutterstock
Julkaistu 14.07.2019 14:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Aamupaloilta tuttu kreikkalainen jogurtti kannattaa ottaa osaksi jokapäiväistä ruoanlaittoa – ja saatat yllättyä positiivisesti! 

Kreikkalainen jogurtti on erinomainen proteiinin ja kalsiumin lähde. Sen lisäksi, että tämä ainesosa on hyväksi terveydellesi, se sopii yllättävään moneen ruokaan: paksu ja kermainen jogurtti on omiaan niin suolaisissa kuin makeissa resepteissä aina munakokkeleista lettuihin.

Seuraavien vinkkien avulla muutat monet tutut ruoat astetta terveellisimmiksi herkuiksi. 

1. Korvaa monet rasvaisemmat tuotteet

Ranskankermaa ja smetanaa käytetään monien ruokien, kuten uuniperunoiden, lohifileen tai nachojen lisukkeena. Linjojaan tarkkailevan kannattaa kuitenkin vaihtaa ranskankerma huomattavasti vähärasvaisempaan kreikkalaiseen jogurttiin. 

Kreikkalainen jogurtti sopii monissa resepteissä myös majoneesin korvikkeeksi. 

2. Käytä salaatinkastikkeena

salaatti, salaatinkastike
Jogurttikastike sopii yhteen monenlaisten raaka-aineiden kanssa.Shutterstock

Astetta terveellisempi salaatinkastike syntyy kreikkalaisesta jogurtista, mausteista, viinietikasta ja sitruunamehusta. Kreikkalaisen jogurtin voit maustaa juuri oman makusi tai ruokalajin mukaan – vain mielikuvitus on rajana.

Esimerkiksi herkullinen juustodippi syntyy sekoittamalla jogurtin joukkoon sinihomejuustoa.

3. Leivo juustokakku

Juustokakun ei kuulukaan olla terveellistä, mutta jos haluat sisällyttää kakkuusi tavallista enemmän proteiinia mausta tinkimättä, voit vaihtaa reseptin sisältämän ranskankerman kreikkalaiseen jogurttiin. Eroa ei huomaa mausta eikä rakenteesta.

4. Viimeistele munakokkelisi

munakokkeliJogurtti mehevöittää myös munakokkelin.Shutterstock

Huippukokki Gordon Ramsay on kuuluisa monista asioista, ja kermainen munakokkeli on yksi niistä. Maineikkaassa reseptissä kermaisen ja ilmavan munakkaan salaisuus piilee ranskankermassa, mutta halutessasi voit aivan hyvin korvata tämän tuotteen kreikkalaisella jogurtilla.

5. Leivo leipää

Kenties maailman helpoin leipä syntyy sekoittamalla kreikkalaisen jogurtin joukkoon vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Tästä taikinasta voit leipoa lähes mitä tahansa aina aamupalabageleista pizzapohjaan.

POIMI RESEPTI TALTEEN: JOGURTTIBAGELIT

6. Koristele kakut

kakku täytekakku karpaloMonen yllätykseksi jogurtti sopii myös kakkuihin.Shutterstock

Kreikkalainen jogurtti on loistava raaka-aine erilaisten kakkujen ja leivosten kuorruttamiseen. Yksinkertainen kuorrutus syntyy sekoittamalla yhteen kaksi osaa jogurttia, yksi osaa tomusokeria ja hieman vanilja-aromia, jonka jälkeen seoksen annetaan jähmettyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan.

7. Lisää keittoon kermaisuutta

Monissa keittoresepteissä kehotetaan lisäämään ruokaan kermaa antamaan sekä makua että kermaista rakennetta. Entistäkin keveämpää keittoa kaipaava voi hyvin vaihtaa kerman paksuun jogurttiin.

Lähde: Insider

Lisää aiheesta:

Suomalaisesta hittiruoasta kehitettiin hämmentävä versio – testasimme ohjeen: "Tekee kaikesta vähän kuin mustikkapiirakkaa!"Jäikö ruoanlaitosta keltuainen tai valkuainen yli? Kahdeksan herkullista tapaa: Näin hyödynnät jämätRaaka-aine, joka sopii lähes kaikkeen leivontaan – hyödynnätkö jo tätä monikäyttöistä terveyspommia?Mitä ruoaksi ensi viikolla? Poimi tästä 5 helppoa reseptiä arkeen – pöytään alle puolessa tunnissaSalaattikin voi pilata laihdutuskuurin! Vaihda nämä yllättävän kaloripitoiset täytteet kevyempiin vaihtoehtoihinSyö paremmin ja säästä rahaa! Viisi tuttua ruokaa, joita ei koskaan kannata ostaa valmiina kaupasta
RuoanlaittoProteiiniRuokaLeivontaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?