Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeen

1:57Näin teet hasselbackan perunat
Julkaistu 08.07.2020 17:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ammattilaiskokit kertovat The Insider -sivustolle, miten pakastealtaan friteeratuista potuista eli pakasteranskiksistakin voi saada erinomaisen hyviä.

Videolla: Testaa myös herkulliset hasselbackan perunat!

Aina ei huvita kokata ja silloin yksi vaihtoehto on kurkata omaan pakastimeen. Klassinen, suomalaisillekin tuttu pikaruoka on nakit ja ranskalaiset. Ranskikset vain pakasteesta ja nakit jääkaapista leivinpaperin päälle pellille ja uuniin paistumaan. Jos pakasteranskalaisista haluaa hieman parempia, kannattaa noudattaa muutamaa kikkaa, paljastavat ammattilaiskokit The Insiderille. 

1. Ranskalaiset suoraan pakastimesta kuumaan uuniin

Älä ota ranskalaisia pakastimesta sulamaan ennen paistamista. Ranskalaiset tulisi paistaa jäisinä kuumassa uunissa. Laita siis ensin uuni lämpiämään ja kaada ranskikset pellille vasta, kun uuni on saavuttanut asetetun lämmön.

2. Parita jonkun happaman kanssa

Suolaiset ranskanperunat rakastavat hapanta makuparia, kuten sitruunamehua, viinietikkaa tai suolakurkkuja. Nämä raaka-aineet korostavat perunan makua. Älä kuitenkaan laita nestemäisiä mausteita liikaa, jotta ranskalaiset eivät vety. Ripaus esimerkiksi viinietikkaa heti paiston jälkeen tekee tehtävänsä. 

3. Paista ranskalaiset sittenkin ritilän päällä

Perinteisesti pakasteranskanperunat paistetaan leivinpaperilla vuoratulla pellillä, mutta paremman lopputuloksen voi saada uuniritilän avulla. Tämä vaatii tietysti hieman perunasuikaleiden asettelua, jotta ne eivät tipu ritilöiden välistä uuniin.

– Ranskalaisten paistaminen uuniritilällä takaa tasaisen paistuminen sekä ilman kiertämisen perunoiden ympärillä. Näin saat varmemmin kullanruskeita ja rapeita ranskalaisia,  Potatoes USA:n ammattilaiskokki ja keittiömestari neuvoo.

R.J Harvey

4. Suolaa ranskalaiset heti paiston jälkeen

Jos suola tuntuu putoavan ranskanperunoiden päältä, maustat ne luultavasti väärään aikaan.  Mausta ranskanperunat heti, kun otat ne ulos uunista.

5. Paista koko pussillinen kerrallaan

Ei välttämättä kannata jättää pakastimeen avattua ranskanperunapussia. Perunoiden päälle voi muodostua jääkiteitä ja "pakkasenpuremia", jolloin myös niiden maku muuttuu. Jos et halua paistaa pussillista kerralla, siirrä jäljelle jäävät ranskalaiset ilmatiiviiseen rasiaan tai pussiin.

6.  Mausta, mausta ja mausta

Suola ei suinkaan ole ainoa mauste, jota voit hyödyntää ranskanperunoita valmistaessa. Testaa pottujen maustamiseen esimerkiksi valkosipulijauhetta, tuoretta rosmariinia sekä oliivi- tai tryffeliöljyä. Öljyä kannattaa laittaa vain hieman, jotta perunat eivät vety. 

Voit myös tehdä niin sanotut "loaded fries" -ranskalaiset, eli laittaa ranskanperunoiden päälle erilaisia täytteitä jo ennen paistoa. Juusto toimii aina. Muista kuitenkin, että nestemäiset täytteet ja kastikkeet voivat tehdä ranskanperunoista lötköjä. 

7. Kokeile olutleivitystä

Voit myös kokeilla ranskalaiset rapsakoittavaa olutleivitystä! Sekoita keskenään 2,5 dl vehnäjauhoja, 1 kananmuna ja haluamiasi mausteita. Lisää sitten joukkoon noin 2,5 desilitraa haluamaasi olutta. Pyörittele pakasteranskalaiset leivityksessä ja lisää vielä esimerkiksi cajunmausteseosta. Paista uunissa ja nauti!

Lue myös: Tiesitkö? Tämä suomalaisille tavallinen ruoka onkin maailmalla hitti: "Kansainvälisesti arvostettu arvotuote"

Lähde: The Insider

Lisää aiheesta:

Tuunaa pakasteranskalaiset helpolla "Mäkkäri-niksillä" – välittömästi herkullisempi lopputulosAsia, joka kannattaa aina tehdä juustoleiville – ammattilaiskokki paljastaa parhaat ruoanlaittovinkkinsäNäin valmistat helpot "mökkiranskalaiset" – täydellisiä dippaamiseen!Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Lauran paistetuissa perunoissa on yksi koukuttava ainesosa: "Pyydän anteeksi jo etukäteen, koska et pysty lopettamaan näiden syömistä"Ruokatoimittaja testasi: Näin saat halvoista pakasteranskalaisista järjettömän hyviä todella helposti
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • 08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti