Ammattilaiskokit kertovat The Insider -sivustolle, miten pakastealtaan friteeratuista potuista eli pakasteranskiksistakin voi saada erinomaisen hyviä.
Videolla: Testaa myös herkulliset hasselbackan perunat!
Aina ei huvita kokata ja silloin yksi vaihtoehto on kurkata omaan pakastimeen. Klassinen, suomalaisillekin tuttu pikaruoka on nakit ja ranskalaiset. Ranskikset vain pakasteesta ja nakit jääkaapista leivinpaperin päälle pellille ja uuniin paistumaan. Jos pakasteranskalaisista haluaa hieman parempia, kannattaa noudattaa muutamaa kikkaa, paljastavat ammattilaiskokit The Insiderille.
1. Ranskalaiset suoraan pakastimesta kuumaan uuniin
Älä ota ranskalaisia pakastimesta sulamaan ennen paistamista. Ranskalaiset tulisi paistaa jäisinä kuumassa uunissa. Laita siis ensin uuni lämpiämään ja kaada ranskikset pellille vasta, kun uuni on saavuttanut asetetun lämmön.
2. Parita jonkun happaman kanssa
Suolaiset ranskanperunat rakastavat hapanta makuparia, kuten sitruunamehua, viinietikkaa tai suolakurkkuja. Nämä raaka-aineet korostavat perunan makua. Älä kuitenkaan laita nestemäisiä mausteita liikaa, jotta ranskalaiset eivät vety. Ripaus esimerkiksi viinietikkaa heti paiston jälkeen tekee tehtävänsä.
3. Paista ranskalaiset sittenkin ritilän päällä
Perinteisesti pakasteranskanperunat paistetaan leivinpaperilla vuoratulla pellillä, mutta paremman lopputuloksen voi saada uuniritilän avulla. Tämä vaatii tietysti hieman perunasuikaleiden asettelua, jotta ne eivät tipu ritilöiden välistä uuniin.
– Ranskalaisten paistaminen uuniritilällä takaa tasaisen paistuminen sekä ilman kiertämisen perunoiden ympärillä. Näin saat varmemmin kullanruskeita ja rapeita ranskalaisia, Potatoes USA:n ammattilaiskokki ja keittiömestari neuvoo.
