Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisiasiantuntija varoittaa tyypillisestä mokasta: Älä lisää tällaista olutta pataan – saattaa pilata ruokaelämyksen!

0:42Näin vehnäolut tarjoillaan oikein
Julkaistu 29.09.2018 13:59
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vaikka olutta on perinteisesti totuttu näkemään laseissa, tätä suosittua juomaa kannattaa kokeilla rohkeasti myös ruoanlaitossa. 

Videolla Lehtinen näyttää, kuinka vehnäolut tarjoillaan näyttävästi.

Olutasiantuntija Anikó Lehtisen mukaan olut on monipuolinen juoma, joka soveltuu erinomaisesti myös ruoanlaittoon. Ruokaa valmistettaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, millaista olutta ruokaansa kaataa. Erilaiset oluttyypit antavat ruokiin hyvinkin erilaista makua. 

– Kun olutta käyttää ruoanvalmistuksessa, tärkeintä on käyttää olutta, jossa on mahdollisimman vähän humalaa, koska keittäminen vahvistaa humalan kitkeryyttä, Lehtinen vinkkaa.

Mitä vahvempi olut, sitä enemmän makua

Vaikka IPA-olut voi olla omiaan yön yli haudutettavassa nyhtöpossussa, kaikkiin liharuokiin tätä olutta ei kannata lähteä lisäämään. Humalan katkerat yhdisteet hajoavat nimittäin vasta yli kuuden tunnin haudutuksen jälkeen.

– Pahinta on kaksi kolme tuntia haudutusta, sillä tässä ajassa humalan maut ehtivät niin sanotusti tymäköityä, Lehtinen kertoo ja lisää, että väärä olutvalinta saattaa pilata hyvän ruon maun.

olut pienpanimo
Maltainen olut antaa ruoalle makeutta.Shutterstock

Alkon mukaan hyvä nyrkkisääntö on, että mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua.  

Vehnäolut antaa ruokaan happamuutta ja tuoreutta, tummat oluet tuovat ruokaan puolestaan tukevuutta ja karamellimaisuutta. Lager- ja ale-oluiden kohdalla maltaisuus antaa ruoalle makeutta ja hedelmällisyyttä.

Lisää aiheesta:

Suomalaiset olutgurut paljastavat parhaat oluet joulupöytään: "Hyvin helppo yhdistää erilaisten ruokien kanssa"Muista tämä nyrkkisääntö, kun valitset viiniä mausteiselle ruoalle: ”Ihmiset unohtavat usein, että …” Olutasiantuntija vinkkaa: Tällaisten ruokien kanssa oluita kannattaa maistella – kokeilemisen arvoinen makupari on todellinen yllättäjä!Olutguru opastaa: Olutta maistellaan kuin viiniä – kuitenkin yhdellä merkittävällä erolla!Tiesitkö? Tästä syystä olut maistuu hyvältä rasvaisen ruoan kanssaHyödynnä olutta rohkeasti ruoanlaitossa – vaikuttaa merkittävästi makuun
RuoanlaittoOlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ti12:01
    Tulipalot

    Huolimattomuus keittiössä voi johtaa todella ikäviin seurauksiin: "Yllättävän isoista rahoista on kyse"

  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"