Olutasiantuntijan mukaan rohkeasti erilaisia oluita kokeilevien suomalaisten tulisi oppia nauttimaan juomien kanssa myös ruokaa.
VIDEO: Huomenta Suomessa keskusteltiin hävikkileivän hyödyntämisestä oluen valmistuksessa.
Uuden alkoholilain myötä kauppojen olutvalikoimat ovat laajentuneet entisestään. Olutvalikoimasta vastaava Jussi Niemi Lidliltä kertoo iloitsevansa paitsi olutvalikoiman laajenemisesta, myös siitä, että suomalaisten kuluttajien rohkeus kokeilla uusia tuotteita on kasvanut.
– Vaikka vaalea lager liikuttaa edelleen massoja, on nähtävissä, että kuluttajat uskaltavat astua myös uusille poluille, Niemi toteaa.
Erilaiset oluthiivat seuraava trendi
Oluttrendeistä puhuttaessa ei voida ohittaa jo parin vuoden ajan pinnalla ollutta IPA-olutta, jota löytyy nykyisin monen panimon valikoimista. IPA:n lisäksi myös saisonit ja hapanoluet ovat Niemen mukaan kasvattaneet suosiotaan, matala-alkoholisten juomien trendiä unohtamatta.

