Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saksalainen olutleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytä tähän taikinaan mielellään tummaa olutta, jolloin saat vielä vahvemmanmakuisen leivän.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 2 pulloa (tummaa) olutta à 33 cl
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl leipämausteseosta
  • n. 16 dl ruissihtijauhoa

Valmistusohje

1. Lämmitä olut 37-asteiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita nesteeseen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon sen verran ruissihtijauhoa, ettei taikina enää tartu. Vaivaa perusteellisesti, peitä ja anna nousta 45 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Jaa se kahtia ja leivo kaksi limppua. Nostaa ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Penslaa leivät lämpimällä vedellä ja ripota pinnalle vähän jauhoa. Anna nousta noin 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla 35-40 minuuttia, tai kunnes ne tuntuvat kypsiltä. Jäähdytä ritilällä.

Lisää aiheesta:

RuissämpylätVenäläiset ruislimputOhrakakkuAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätTalon ruusunmarjaleipäGrahamvuokaleipä
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä