Lihamureke on arkiruokien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Moni kotikokki sortuu tämän ruoan valmistuksessa kuitenkin virheisiin, joilla on negatiivinen vaikutus sekä ruoan makuun että rakenteeseen.
Videolla kokki Kari Aihinen antaa vinkkejä toisen arkiruokaklassikon, makaronilaatikon valmistukseen.
Kuivaa ja tylsän makuista lihamureketta? Ei enää! Seuraavat yhdeksän murekkeen valmistukseen liittyvää vinkkiä takaavat, että lautasellesi päätyy kerta toisensa jälkeen mehevää ja maistuvaa ruokaa.
1. Käytä rasvaista jauhelihaa
Mitä vähärasvaisempaa lihaa käytät, sitä kuivempi lihamurekkeesta tulee. Käytä siis murekkeen valmistukseen rohkeasti rasvaista jauhelihaa tai lisää mureketaikinan joukkoon hieman pekonia.
2. Lisää kosteutta
Mureketaikinan joukkoon lisätyt ainesosat, kuten kananmuna, ketsuppi, sinappi tai Worcestershire-kastike eivät tuo ruokaa ainoastaan makua, vaan myös rakennetta. Nämä kosteutta lisäävät ainesosat mehevöittävät mureketta entisestään.

