Savoyn uuden keittiöpäällikön, huippukokki Helena Puolakan lempiruoka arkena on nopea kalakeitto. Nyt hän kertoo, mikä tekee keitosta erityisen maukasta.
Savoy-ravintolan uusi keittiöpäällikkö, maailmalla mainetta niittänyt Helena Puolakka kertoi heinäkuussa Huomenta Suomessa, miten aikoo kehittää legendaarista helsinkiläisravintolaa tulevaisuudessa.
Lue myös: Uusi keittiöpäällikkö kajosi helsinkiläisravintola Savoyn legendaarisimpaan annokseen, mutta yhdestä asiasta hän vaikenee: "Eihän siitä kukaan kokki oikein halua puhua"
Samalla Puolakka kertoi myös ravintola-alan hurjemmasta puolesta ja siitä, miten väkivalta voi pahimmillaan näkyä keittiön arjessa.
Vartin kalakeiton salaisuus
Puolakka nimesi Huomenta Suomen lähetyksessä yhdeksi lempiarkiruoakseen nopean kalakeiton. Puolakan kalakeitto valmistuu vartissa, ja siinä on yksi oleellinen ainesosa, joka nosta keiton uusiin sfääreihin.
– Laitan kalakeittoon vähän fenkolia ja paahdettuja fenkolinsiemeniä. Lopuksi viimeistelen keiton vielä raastetulla sitruunankuorella, Puolakka paljastaa MTV:lle.
Keittiömestarin kalakeitto on kirkas, eli siihen ei lisätä kermaa. Silloin raaka-aineiden maut korostuvat paremmin. Puolakka valmistaa kalakeiton milloin mistäkin kalalajista.