Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vartissa valmis helppo kalakeitto! Suomalainen huippukokki paljastaa salaisen ainesosan, joka tekee keitosta täydellistä

15:57Helena Puolakka – monessa liemessä keitetty huippukokki
Julkaistu 13.08.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Savoyn uuden keittiöpäällikön, huippukokki Helena Puolakan lempiruoka arkena on nopea kalakeitto. Nyt hän kertoo, mikä tekee keitosta erityisen maukasta.

Savoy-ravintolan uusi keittiöpäällikkö, maailmalla mainetta niittänyt Helena Puolakka kertoi heinäkuussa Huomenta Suomessa, miten aikoo kehittää legendaarista helsinkiläisravintolaa tulevaisuudessa.

Lue myös: Uusi keittiöpäällikkö kajosi helsinkiläisravintola Savoyn legendaarisimpaan annokseen, mutta yhdestä asiasta hän vaikenee: "Eihän siitä kukaan kokki oikein halua puhua"

Samalla Puolakka kertoi myös ravintola-alan hurjemmasta puolesta ja siitä, miten väkivalta voi pahimmillaan näkyä keittiön arjessa. 

Vartin kalakeiton salaisuus

Puolakka nimesi Huomenta Suomen lähetyksessä yhdeksi lempiarkiruoakseen nopean kalakeiton. Puolakan kalakeitto valmistuu vartissa, ja siinä on yksi oleellinen ainesosa, joka nosta keiton uusiin sfääreihin. 

– Laitan kalakeittoon vähän fenkolia ja paahdettuja fenkolinsiemeniä. Lopuksi viimeistelen keiton vielä raastetulla sitruunankuorella, Puolakka paljastaa MTV:lle.

Keittiömestarin kalakeitto on kirkas, eli siihen ei lisätä kermaa. Silloin raaka-aineiden maut korostuvat paremmin. Puolakka valmistaa kalakeiton milloin mistäkin kalalajista. 

– Saatan käyttää useampiakin kaloja samassa keitossa. Teen keiton esimerkiksi turskasta tai lohesta. Kalakeiton voi tehdä myös vaikka ahvenesta ja lisätä lopussa hieman savulohta, niin tulee ihanaa savun makua, Puolakka vinkkaa. 

Yksi tärkeä asia kalakeiton valmistamisessa on syytä muistaa:

– Kala lisätään vasta ihan loppuvaiheessa keiton joukkoon. Se ei saa kauaa kiehua siellä. 

Lisää aiheesta:

Satu lisää kesäkeittoon yllättävän ainesosan: "Murustan joukkoon kokonaisen paketillisen"Teetkö lohikeiton näin? Parhaan sopan salaisuus piilee tietyissä raaka-aineissaMaailman parasta lohikeittoa! Lisää sopan joukkoon Linnean salainen ainesosaSuomalainen huippukokki paljastaa salaisen ainesosan, joka tekee kalakeitosta täydellistä – vartissa valmista!Keittiömestari paljastaa mokan, johon lähes jokainen suomalainen on sortunut – tekee suosikkiruoasta helposti "kitkerän makuista"Kokki Kolmonen paljastaa täydellisen jauhelihakeiton salaisuuden – ei kannata lämmittää uudelleen!
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!