Tee vaikutus vieraisiin: Herkulliset alkupalat syntyvät 20 minuutissa
Poimi vinkit viikunoista valmistettuun alkupalaan, jonka loihtiminen ei vie aikaa kuin kaksikymmentä minuuttia!
Kun tarkoitus on valmistaa illallista, kiinnittyy huomio usein pääosin pääruoan valmistamiseen, eikä alkuruoan valmistamiseen jää välttämättä aikaa riittävästi. Kuorrutetut viikunat ovat herkku, joka kuitenkin valmistuu nopeasti ja tekee vaikutuksen.
Viikunat ovat arvostettua herkkua, joista valmistuu juhlallisia kuorrutettuja viikunoita käden käänteessä suuremmallekin porukalle. Vuohenjuustolla kuorrutetut makeat viikunat ovat toimiva yhdistelmä makeaa ja suolaista. Kokeile rohkeasti!
Kuorrutetut viikunat
12 | puolitettua viikunaa |
1 rkl | suolatonta voita |
3 rkl | balsamiviinietikkaa |
3 rkl | hunajaa |
55–85 g | tuoretta vuohenjuustoa |
ripaus | sormisuolaa |
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.
Kun uuni lämpiää, sulata voi pienellä pannulla balsamiviinietikan, hunajan ja suolan kanssa.
Kiehauta seos ja anna sen paksuuntua viiden minuutin ajan, jotta seos hieman paksuuntuisi.
Asettele puolitetut viikunat tarjoiluastialle kuori alaspäin.
Leikkaa jokaisen viikunanpuolikkaan päälle noin puolikkaan teelusikallisen kokoinen pala vuohenjuustoa.
Levitä valmistamasi siirappi viikunoiden pää.
Paahda kuorrutettuja viikunoita uunissa 10–15 minuuttia.
Tarjoile sormisuolalla kevyesti maustettuna.
Lähde: Popsugar.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan