Poimi vinkit viikunoista valmistettuun alkupalaan, jonka loihtiminen ei vie aikaa kuin kaksikymmentä minuuttia!
Kun tarkoitus on valmistaa illallista, kiinnittyy huomio usein pääosin pääruoan valmistamiseen, eikä alkuruoan valmistamiseen jää välttämättä aikaa riittävästi. Kuorrutetut viikunat ovat herkku, joka kuitenkin valmistuu nopeasti ja tekee vaikutuksen.
Viikunat ovat arvostettua herkkua, joista valmistuu juhlallisia kuorrutettuja viikunoita käden käänteessä suuremmallekin porukalle. Vuohenjuustolla kuorrutetut makeat viikunat ovat toimiva yhdistelmä makeaa ja suolaista. Kokeile rohkeasti!
Kuorrutetut viikunat
12 | puolitettua viikunaa |
1 rkl | suolatonta voita |
3 rkl | balsamiviinietikkaa |
3 rkl | hunajaa |
55–85 g | tuoretta vuohenjuustoa |
ripaus | sormisuolaa |
Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.
Kun uuni lämpiää, sulata voi pienellä pannulla balsamiviinietikan, hunajan ja suolan kanssa.
Kiehauta seos ja anna sen paksuuntua viiden minuutin ajan, jotta seos hieman paksuuntuisi.
Asettele puolitetut viikunat tarjoiluastialle kuori alaspäin.
Leikkaa jokaisen viikunanpuolikkaan päälle noin puolikkaan teelusikallisen kokoinen pala vuohenjuustoa.
Levitä valmistamasi siirappi viikunoiden pää.
Paahda kuorrutettuja viikunoita uunissa 10–15 minuuttia.
Tarjoile sormisuolalla kevyesti maustettuna.
Lähde: Popsugar.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.