Tee vaikutus vieraisiin: Herkulliset alkupalat syntyvät 20 minuutissa

Viikuna
Viikunat ovat terveellisiä ja hienostuneita hedelmiä, jotka sopivat mainiosti alkuruoaksi. Shutterstock

Poimi vinkit viikunoista valmistettuun alkupalaan, jonka loihtiminen ei vie aikaa kuin kaksikymmentä minuuttia!

Kun tarkoitus on valmistaa illallista, kiinnittyy huomio usein pääosin pääruoan valmistamiseen, eikä alkuruoan valmistamiseen jää välttämättä aikaa riittävästi. Kuorrutetut viikunat ovat herkku, joka kuitenkin valmistuu nopeasti ja tekee vaikutuksen.

Viikunat ovat arvostettua herkkua, joista valmistuu juhlallisia kuorrutettuja viikunoita käden käänteessä suuremmallekin porukalle. Vuohenjuustolla kuorrutetut makeat viikunat ovat toimiva yhdistelmä makeaa ja suolaista. Kokeile rohkeasti!

Kuorrutetut viikunat

12puolitettua viikunaa
1 rklsuolatonta voita
3 rklbalsamiviinietikkaa
3 rklhunajaa
55–85 gtuoretta vuohenjuustoa
ripaussormisuolaa

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.

Kun uuni lämpiää, sulata voi pienellä pannulla balsamiviinietikan, hunajan ja suolan kanssa.

Kiehauta seos ja anna sen paksuuntua viiden minuutin ajan, jotta seos hieman paksuuntuisi.

Asettele puolitetut viikunat tarjoiluastialle kuori alaspäin.

Leikkaa jokaisen viikunanpuolikkaan päälle noin puolikkaan teelusikallisen kokoinen pala vuohenjuustoa.

Levitä valmistamasi siirappi viikunoiden pää.

Paahda kuorrutettuja viikunoita uunissa 10–15 minuuttia.

Tarjoile sormisuolalla kevyesti maustettuna.

Lähde: Popsugar.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!