Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mahtava uunibroileri, joka sulaa suuhun – tämä helppo ruokalaji tekee arjesta juhlaa!

Juusto ja ranskankerma antavat tuttuun ruokaan uutta makua.
Juusto ja ranskankerma antavat tuttuun ruokaan uutta makua. Shutterstock
Julkaistu 17.01.2019 16:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Nopeasti valmistuvat broilerinfileet ovat koko perheen suosikkiruokaa. Tuttu ruoka muuttuu entistä herkullisemmaksi, kun broilerinfileet kuorruttaa ennen kypsentämistä parmesaanijuustolla maustetulla ranskankermalla.

Juustoisella kastikkeella kuorrutetut broilerinfileet valmistuvat pöytään puolessa tunnissa, eivätkä esivalmistelutkaan vie minuuttia kauempaa. Kun olet kokeillut tätä reseptiä kerran, tiedät taatusti, miksi tätä ruokaa kutsutaan suussa sulavaksi. Voi olla, että löysit juuri suosikkireseptisi!

Voit tarjoilla broilerinfileet valitsemiesi lisukkeiden, kuten salaatin tai vaikkapa itse tehdyn pastan kera.

Suussa sulavat broilerin fileet (6–8 annosta)

2,5 dl ranskankermaa
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl aromisuolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
3,5 dl parmesaania raastettuna
1,3 kg luuttomia broilerin rintafileitä

Kuumenna uuni 190 asteeseen ja voitele uunivuoka (n. 30x20cm). Sekoita kulhossa ranskankerma, valkosipulijauhe, suola, pippuri ja 2,5 desilitraa parmesaaniraastetta. Asettele broilerinfileet vieri viereen uunivuokaan. Levitä ranskankermaseosta fileiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle loppu parmesaani.

Paista uunissa 25–30 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsyneet. Laita uunin grillivastus päälle ja paahda broilereita vastuksen alla 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Tarjoile heti valitsemiesi lisukkeiden kera.

Resepti: Cookies and Cup -blogi

***

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kana

Lisää aiheesta:

Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Ruokatoimittaja hehkuttaa älyttömän hyvää hunajakanaa – valmista puolessa tunnissa: "Halpaa ja helppoa valmistaa"Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissaBroilerinfileet pöytään entistäkin nopeammin – helppo kikka takaa mehukkaan lopputuloksen Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"Ei enää koskaan kuivaa broileria! Yksi ainesosa muuttaa käsityksesi vartaiden grillaamisesta
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista