Mahtava uunibroileri, joka sulaa suuhun – tämä helppo ruokalaji tekee arjesta juhlaa!

broileri juusto spagetti
Juusto ja ranskankerma antavat tuttuun ruokaan uutta makua. Shutterstock

Nopeasti valmistuvat broilerinfileet ovat koko perheen suosikkiruokaa. Tuttu ruoka muuttuu entistä herkullisemmaksi, kun broilerinfileet kuorruttaa ennen kypsentämistä parmesaanijuustolla maustetulla ranskankermalla.

Juustoisella kastikkeella kuorrutetut broilerinfileet valmistuvat pöytään puolessa tunnissa, eivätkä esivalmistelutkaan vie minuuttia kauempaa. Kun olet kokeillut tätä reseptiä kerran, tiedät taatusti, miksi tätä ruokaa kutsutaan suussa sulavaksi. Voi olla, että löysit juuri suosikkireseptisi!

Voit tarjoilla broilerinfileet valitsemiesi lisukkeiden, kuten salaatin tai vaikkapa itse tehdyn pastan kera.

Suussa sulavat broilerin fileet (6–8 annosta)

2,5 dl ranskankermaa
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl aromisuolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
3,5 dl parmesaania raastettuna
1,3 kg luuttomia broilerin rintafileitä

Kuumenna uuni 190 asteeseen ja voitele uunivuoka (n. 30x20cm). Sekoita kulhossa ranskankerma, valkosipulijauhe, suola, pippuri ja 2,5 desilitraa parmesaaniraastetta. Asettele broilerinfileet vieri viereen uunivuokaan. Levitä ranskankermaseosta fileiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle loppu parmesaani.

Paista uunissa 25–30 minuuttia, kunnes broilerit ovat kypsyneet. Laita uunin grillivastus päälle ja paahda broilereita vastuksen alla 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Tarjoile heti valitsemiesi lisukkeiden kera.

***

Kari Aihinen ja Matinkylän kana 7:58

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!