Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuuden minuutin pikalohi sopii niin arkeen kuin juhlaan – tätä supersimppeliä reseptiä on pakko kokeilla

Grillivastuksen alla loheen saadaan myös kaunis väri.
Grillivastuksen alla loheen saadaan myös kaunis väri. Shutterstock
Julkaistu 20.05.2019 07:06

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Jos et vielä ole kokeillut valmistaa lohta grillivastuksen alla, tee se välittömästi. Sen lisäksi, että ateriasi valmistuu grillivastuksen alla alta aikayksikön, grillivastuksen alla kypsentäminen pitää lohen taatusti mehukkaana. Sitruunainen kastike viimeistelee herkullisen makuelämyksen.

Tämän reseptin valmistus vie kaiken kaikkiaan alle 15 minuuttia, minkä vuoksi se sopii täydellisesti niitä hetkiä varten, kun ruoanlaitto tuntuu lähes ylivoimaiselta suoritukselta. Nopeudestaan ja helppoudestaan huolimatta tämä lohiruoka sopii mainiosti myös viikonlopun herkutteluun ja vähän hienommille illallisille.

– Mutta luota minuun, heti kun levität fileiden päälle sinappia sekä tuoretta rosmariinia ja timjamia, ne muuttuvat yhtäkkiä hienoiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hyvin tarjoilla ruokalajia ystävillesi myös lauantai-iltana, Sheela Prakash kertoo The Kitchn -sivustolla.

Rapea uunilohi (4 annosta)

1 tl oliiviöljyä
4 (á 170 g) lohifileetä
4 rkl Dijon-sinappia
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ sitruuna

Aseta ritilä noin 15 senttiä grillivastuksen alapuolelle. Vuoraa reunallinen uunivuoka alumiinifoliolla. Levitä öljy lohileiden nahkapuolelle ja aseta fileet vuokaan nahkapuoli alaspäin. Yhdistä kulhossa sinappi, rosmariini, timjami, suola ja pippuri. Levitä seos lohifileiden päälle.


Grillaa lohifileitä kuumassa uunissa grillivastuksen alla, kunnes lohet ovat kypsiä, noin 6–8 minuuttia. Täysin kypsän lohen sisälämpötila on noin 60 astetta, puolikypsän 50 astetta. Purista sitruunamehua valmiiden fileiden päälle ja tarjoile.

Resepti: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Tässäkö helpoin tapa kypsentää kalaa? Superherkullinen lopputulos vähällä vaivalla: "Kenties maailman paras uunilohen resepti" Superhelppo ja maukas lohiruoka, joka maistuu koko perheelle – tätä pihvireseptiä on kokeiltava! Mahtava uunibroileri, joka sulaa suuhun – tämä helppo ruokalaji tekee arjesta juhlaa!Broilerinfileet pöytään entistäkin nopeammin – helppo kikka takaa mehukkaan lopputuloksen Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava! Helpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!
RuoanlaittoKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"