Kuuden minuutin pikalohi sopii niin arkeen kuin juhlaan – tätä supersimppeliä reseptiä on pakko kokeilla

lohi ruoka kala
Grillivastuksen alla loheen saadaan myös kaunis väri. Shutterstock

Jos et vielä ole kokeillut valmistaa lohta grillivastuksen alla, tee se välittömästi. Sen lisäksi, että ateriasi valmistuu grillivastuksen alla alta aikayksikön, grillivastuksen alla kypsentäminen pitää lohen taatusti mehukkaana. Sitruunainen kastike viimeistelee herkullisen makuelämyksen.

Tämän reseptin valmistus vie kaiken kaikkiaan alle 15 minuuttia, minkä vuoksi se sopii täydellisesti niitä hetkiä varten, kun ruoanlaitto tuntuu lähes ylivoimaiselta suoritukselta. Nopeudestaan ja helppoudestaan huolimatta tämä lohiruoka sopii mainiosti myös viikonlopun herkutteluun ja vähän hienommille illallisille.

– Mutta luota minuun, heti kun levität fileiden päälle sinappia sekä tuoretta rosmariinia ja timjamia, ne muuttuvat yhtäkkiä hienoiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hyvin tarjoilla ruokalajia ystävillesi myös lauantai-iltana, Sheela Prakash kertoo The Kitchn -sivustolla.

Rapea uunilohi (4 annosta)

1 tl oliiviöljyä
4 (á 170 g) lohifileetä
4 rkl Dijon-sinappia
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ sitruuna

Aseta ritilä noin 15 senttiä grillivastuksen alapuolelle. Vuoraa reunallinen uunivuoka alumiinifoliolla. Levitä öljy lohileiden nahkapuolelle ja aseta fileet vuokaan nahkapuoli alaspäin. Yhdistä kulhossa sinappi, rosmariini, timjami, suola ja pippuri. Levitä seos lohifileiden päälle.

Grillaa lohifileitä kuumassa uunissa grillivastuksen alla, kunnes lohet ovat kypsiä, noin 6–8 minuuttia. Täysin kypsän lohen sisälämpötila on noin 60 astetta, puolikypsän 50 astetta. Purista sitruunamehua valmiiden fileiden päälle ja tarjoile.

Resepti: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja