Supermaukasta appelsiinibroileria: Simppeli arkiruoka valmistuu reilussa puolessa tunnissa!

broileri koipipalat appelsiini
Shutterstock

Arkiruoissa on tärkeää, että niiden valmistus on helppoa ja nopeaa. Appelsiinibroileri valmistuu uunissa reilussa puolessa tunnissa, jonka aikana ehdit valmistaa myös lisukkeet. 

Broilerin koipipalat uunissa on monen suomalaisen bravuuriruoka, mutta toisinaan koipipalat voi maustaa myös hieman eksoottisemmin. Tässä Allt om matin reseptissä broileri on maustettu appelsiinilla ja tabascolla, joka tuo ruokaan mukavasti potkua. Resepti sopii hyvin arki-iltoihin, sillä esivalmisteluihin menee vain kymmenen minuuttia, jonka jälkeen ruoka kypsyy itsekseen uunissa.

Broilerin kanssa samalla uunipellillä paahtuvat myös perunat, joiden kanssa kannattaa tarjoilla esimerkiksi jogurttikastiketta ja salaattia.

Appelsiinibroileria paahdettujen perunoiden kera (4 annosta)

900 g broilerin koipipaloja
1 appelsiini
2 tl kuivattua rosmariinia
2 tl tabascoa + 2 tl jogurttikastikkeeseen
800 g pieniä pyöreitä perunoita
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, suolaa, rouhittua mustapippuria

Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Huuhtele appelsiini haalealla vedellä. Irrota puolet appelsiinin ulommasta kuoresta, pilko pieneksi ja siirrä syrjään. Purista appelsiinista mehut talteen.

Sekoita yhteen appelsiinin kuori ja mehu, rosmariini, tabasco, 1 rkl oliiviöljyä, 1rkl valkoviinietikkaa ja 1 tl suolaa. Aseta koipipalat astiaan ja hiero marinadia niiden päälle, anna seistä 5 minuuttia.

Pese perunat ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele perunoiden päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele marinoidut koipipalat perunoiden sekaan ja lusikoi astian pohjalta loppu marinadi koipipalojen päälle.

Laita pelti uuniin ja paista, kunnes koipipalat ovat kypsiä ja perunat ovat pehmenneet, noin 35 minuutin ajan.

Sillä aikaa, kun ruoka paistuu uunissa, valmista jogurttikastike sekoittamalla 2 tl tabascoa, hunajaa ja ½ tl suolaa jogurttiin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!