Helpot ja rapeat perunat uunissa: Yksi ainesosa takaa täydellisen lopputuloksen – ”kaikki ylistävät näitä"
Televisiosta tutun kokin Rachel Rayn helpot, uunissa paahdetut perunat valmistuvat täydellisen rapeiksi pienellä vaivalla.
Etsitkö helppoa ja herkullista perunareseptiä? Rachel Ray vinkkaa herkullisen perunalisukkeen, joka sopii makumaailmaltaan monenlaisten ruokien kylkeen. Nauti vaikka broilerin rintafileiden kera!
Televisiokokin kuoritut ja viipaloidut perunat viimeistellään uunivuoassa mausteilla, sitruunamehulla sekä laadukkaalla oliiviöljyllä.
– Näiden perunoiden rapeuden salaisuus on päälle ripotellut mannasuurimot. Kaikki ylistävät näitä! Rachel Ray lupaa.
Rachel Rayn täydelliset uuniperunat:
6 perunaa, kuorittuna ja viipaloituna (n. 1 cm paksuisiksi)
2 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
reilu 1 dl ekstraneitsytoliiviöljyä
2 dl vettä
1-2 rkl mannasuurimoita
1 tl oreganoa
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori ja viipaloi perunat ja laita ne uuninkestävään, laakeaan vuokaan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria, purista joukkoon sitruunoiden mehu ja lisää vielä oliiviöljy sekä vesi. Viimeistele ripottelemalla perunoiden päälle mannasuurimoa.
Paahda uunissa 30 minuuttia. Kääntele perunat ja ripottele päälle oregano. Jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on kauniin kullanruskea ja rapea.
Lähde: Rachel Ray Show
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan