Helpot ja rapeat perunat uunissa: Yksi ainesosa takaa täydellisen lopputuloksen – ”kaikki ylistävät näitä"

peruna uuniperunat paahdetut perunat
Rachel Rayn uunissa paahdetut perunat viimeistellään mannasuurimoilla. Kuvituskuva. Shuttestock

Televisiosta tutun kokin Rachel Rayn helpot, uunissa paahdetut perunat valmistuvat täydellisen rapeiksi pienellä vaivalla.

Etsitkö helppoa ja herkullista perunareseptiä? Rachel Ray vinkkaa herkullisen perunalisukkeen, joka sopii makumaailmaltaan monenlaisten ruokien kylkeen. Nauti vaikka broilerin rintafileiden kera!

Televisiokokin kuoritut ja viipaloidut perunat viimeistellään uunivuoassa mausteilla, sitruunamehulla sekä laadukkaalla oliiviöljyllä.

– Näiden perunoiden rapeuden salaisuus on päälle ripotellut mannasuurimot. Kaikki ylistävät näitä! Rachel Ray lupaa.

Rachel Rayn täydelliset uuniperunat:

6 perunaa, kuorittuna ja viipaloituna (n. 1 cm paksuisiksi)
2 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
reilu 1 dl ekstraneitsytoliiviöljyä
2 dl vettä
1-2 rkl mannasuurimoita
1 tl oreganoa

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori ja viipaloi perunat ja laita ne uuninkestävään, laakeaan vuokaan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria, purista joukkoon sitruunoiden mehu ja lisää vielä oliiviöljy sekä vesi. Viimeistele ripottelemalla perunoiden päälle mannasuurimoa.

Paahda uunissa 30 minuuttia. Kääntele perunat ja ripottele päälle oregano. Jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on kauniin kullanruskea ja rapea.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat