Täydellisiä drinkkejä kotona: Tarvitset vain nämä välineet

baarimikko
Huikeiden drinkkien tekeminen onnistuu kotioloissakin, mutta oikeat välineet helpottavat baarimikkoharrastusta.

Drinkkien tekeminen on yllättävän helppoa, ja internet on pullollaan ohjeita aloittelevalle kotibaarimikolle.

Jos baariin meno ei innosta enää tiskin takana piileskelevien pöpöpesäkkeiden vuoksi, voi upeita drinkkejä loihtia myös kotona. Tarvitset vain muutaman välineen, niin kotibaarisi on valmis toimintaan.

Kuorimaveitsi

Hedelmien kuorista saa tehtyä upeita koristeita drinkkiin kunnollisella kuorimaveitsellä. Muista pestä ja kuivata hedelmät huolellisesti ennen kuin teet koristeita.

Sitruspuristin

Tavallinen sitruspuristin on aivan riittävä työkalu, kun drinkkejä tehdään vain pienelle ryhmälle. Suosi alumiinista ja mahdollisimman yksinkertaista puristinta, sillä mitä enemmän työkalussa on liikkuvia osia, sen helpommin se hajoaa. Alumiinin puristin on lisäksi kevyt kädessä.

Murskain

Murskaimen avulla saat tehtyä täydellisen mojiton, sillä saat mintunlehdet murskattua suoraan lasiin. Puinen versio on kaunis, muttei läheskään niin hygieeninen kuin muovinen.

Kaatonokka

Vaikket tekisikään drinkkejä kiireessä, on kaatonokka silti oivallinen apu. Kaatonokan avulla mittaaminen on helpompaa, eivätkä juomat läiky pitkin pöytää, joten selviät vähemmällä siivoamisella bileiden päätyttyä.

Mittasarja

Drinkkiin ei mitata alkoholia ainoastaan Suomen tiukkojen alkoholilakien vuoksi, vaan juoman maku riippuu paljon sen ainesosien suhteesta. Käytä siis aina drinkkiä tehdessäsi mittaa, jotta saat parhaan mahdollisen makuelämyksen.

Pieni raastinrauta

Pientä raastinrautaa on näppärä käsitellä, joten mausteita ja sitruunankuoria on turhaa yrittää raastaa valtavalla raastinraudalla. Osta sen sijaan baarikäyttöön tarkoitettu miniversio.

Cocktail-siivilä

Jotkut juomat, kuten martini, vaativat ehdottomasti siivilöimisen. Panosta siis monikäyttöiseen ja laadukkaaseen siivilään.

LUE MYÖS:

Lähde: Food52.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat