Menossa baariin viikonloppuna? Tämän jälkeen saatat harkita uudestaan

Bakteerikammoinen voi säästyä sunnuntaiselta krapulalta tämän jutun luettuaan.

Baaritiskin takana on kymmeniä bakteeripesäkkeitä. Vaikka Suomessa hygieniataso on yleisesti ottaen erittäin korkea, on baareissa silti paikkoja, joissa bakteerit yksinkertaisesti kasvavat ja leviävät helpommin.

Hedelmälohkot

Harvassa baarissa pestään hedelmiä ennen kuin ne leikataan lohkoiksi, joten kuoren bakteerit siirtyvät itse hedelmäänkin. Tilannetta pahentaa se, että baarimikot saattavat napata hedelmälohkoja drinkkeihin paljain käsin.

Lasipinot

Ylösalaisin säilytetty lasipino toki vie vähemmän tilaa, sillä näin laseja voidaan kasata korkeampiin torneihin. Alimmaisen lasin suu on kuitenkin pöytää vasten. Vaikka alla olisikin liina, sitä tuskin vaihdetaan montaa kertaa illan aikana, joten tässäkin piilee pöpövaara.

Tiskiallas

Tiskiallas on kotonakin yksi keittiön likaisimmista paikoista, joten sama pätee myös baareihin.

Kassakone

Käteisen rahan tiedetään olevan erittäin likaista, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mihin käteisestä peräisin olevat bakteerit siirtyvät heti seuraavaksi? Kassakoneiden näppäimistöt ja kosketusnäytöt kuhisevat bakteereita.

Limupistooli

Valitettavasti myös limupistoolissa on valtava määrä bakteereita. Säännöllisestä pistoolin pään puhdistamisesta huolimatta sen pieniin koloihin jää herkästi likaa ja toisaalta letkussa ja säiliöissä on todistettu olevan mielettömästi pöpöjä.

Rätit

Roiskeiden ja läikkymisten siivoamiseen tarkoitettujen rättien kannattaisi ehkä olla kertakäyttöisiä, sillä kostea kangas on loistava kasvualusta bakteereille.

Viinapullot

Tiskin takana seisovat kymmenet viinapullot näyttävät hienolta, mutta ensinnäkin ne keräävät pölyä ja muuta ilmassa leijuvaa likaa valtavasti ja toisekseen kaikki baarimikot koskevat pulloihin vuorotellen likaisilla käsillä.

LUE MYÖS:

Lähde: Food52.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.