Täydelliset aamiassämpylät valmistuvat vartissa – kokeile!

Sämpylät
Shutterstock

Nopeat aamiassämpylät valmistuvat nopeasti, mutta niiden valmistelu kannattaa aloittaa jo edellisenä iltana. 

Mikään ei toivota hyvää huomenta yhtä ihanasti kuin kupillinen kuumaa ja vastaleivottu sämpylä. Kokeile tätä reseptiä ja ilahduta rakkaitasi tai itseäsi tuoreella leivällä heti aamusta!

Taivaalliset aamiaissämpylät

noin 20 sämpylää

12 g hiivaa
5 dl kylmää vettä
5 dl siivilöityjä ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suola
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä

1. Edellisenä iltana: Liota hiiva kylmään veteen kulhoon, lisää öljy ja kuivat aineet. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja taikina on tahmeaa. Peitä astia pyyhkeellä ja laita jääkaappiin yöksi. 

2. Aamulla: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta taikina jääkaapista ja laita se jauhotetulle alustalle. Vaivaa hieman, jaa taikina 20 osaan ja pyörittele niistä sämpylän mallisia. 

3. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Halutessasi voit ripotella päälle vielä esimerkiksi juustoa tai auringonkukansiemeniä ennen paistamista. 

4. Tarjoile lämpimänä ja nauti hyvässä seurassa!

Lähde: Mitt Kök

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!