Täydelliset aamiassämpylät valmistuvat vartissa – kokeile!
Nopeat aamiassämpylät valmistuvat nopeasti, mutta niiden valmistelu kannattaa aloittaa jo edellisenä iltana.
Mikään ei toivota hyvää huomenta yhtä ihanasti kuin kupillinen kuumaa ja vastaleivottu sämpylä. Kokeile tätä reseptiä ja ilahduta rakkaitasi tai itseäsi tuoreella leivällä heti aamusta!
Taivaalliset aamiaissämpylät
noin 20 sämpylää
12 g hiivaa
5 dl kylmää vettä
5 dl siivilöityjä ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suola
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä
1. Edellisenä iltana: Liota hiiva kylmään veteen kulhoon, lisää öljy ja kuivat aineet. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja taikina on tahmeaa. Peitä astia pyyhkeellä ja laita jääkaappiin yöksi.
2. Aamulla: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta taikina jääkaapista ja laita se jauhotetulle alustalle. Vaivaa hieman, jaa taikina 20 osaan ja pyörittele niistä sämpylän mallisia.
3. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Halutessasi voit ripotella päälle vielä esimerkiksi juustoa tai auringonkukansiemeniä ennen paistamista.
4. Tarjoile lämpimänä ja nauti hyvässä seurassa!
Lähde: Mitt Kök
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka