Tutkijat selvittivät, miten oluen tarjoilulämpötila vaikuttaa juoman makuun.
Kuka tahansa olutta juonut tietää, että huurteinen tuopillinen olutta ja taskulämmin oluttölkki maistuvat keskenään erilaisilta.
Matter-alustalla julkaistun tutkimuksen mukaan tämä makuero johtuu siitä, miten alkoholi käyttäytyy eri lämpötiloissa.
Lue myös: Väärin kaadetulla oluella voi olla yllättäviä seurauksia – miten olut kaadetaan oikein?
Lämpötila muuttaa alkoholin muotoa molekyylitasolla
Kiinan tiedeakatemian tutkijat havaitsivat, että alkoholijuomat maistuvat enemmän tai vähemmän etanolilta eli etyylialkoholilta eri lämpötiloissa, kirjoittaa New York Post.
Nesteen lämpötila muuttaa sitä, millaisen muodon vesi ja alkoholi ottavat, muodostaen molekyylitasolla joko ketjumaisia tai pyramidin muotoisia ryppäitä. Tämä vaikuttaa siihen, miltä juoma maistuu.
