Onko tässä maailman paras broileriresepti? Uskomattoman mehevä lopputulos – tarvitset vain kaksi ainesosaa

broileri kana
Kokeile huippukokin broilerireseptiä. Shutterstock

Kun valmistat broilerin näin, saat takuuvarmasti mehevän lopputuloksen. Kyseessä on väitetysti yksi maailman parhaista broileriresepteistä. 

– On harvinaista, että löydämme reseptin, joka on niin mullistavan hyvä, että meidän on pakko saada se kaikkien tietoon. Mutta tämä broileriresepti todella on, lupaa ruokalehti GFF. 

Maailman paras broileriresepti on kahden Michelin-tähden kokin Daniel Pattersonin käsialaa vuodelta 2015. 

Uskomatonta mutta totta, ruoan valmistamiseen tarvitaan vain kaksi ainesosaa. Valmistelut kestävät vain minuutin ja lopputulos on uskomattoman hyvä. Broilerissa ei ole luita ja siitä tulee uskomattoman mehevää sisältä ja rapeaa päältä. Voit tarjoilla mehevän broilerin kanssa mitä ikinä haluat: salaattia, riisiä ja erilaisia kastikkeita.

– Tee itsellesi palvelus ja kokkaa tätä broileria, sivustolla hehkutetaan.

Michelin-kokin maailman paras broileri

1 kokonainen broileri, luut poistettuna
1 tl suolaa

1. Levitä 1 tl suolaa broilerin pinnalle 1-3 tuntia ennen kypsentämistä. Laita jääkaappiin odottamaan ja ota huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen valmistamista.

Grillivastus on monissa uuneissa vakiovarusteena uunin katossa. Grillivastusta käytettäessä uunin lämpötila säädetään maksimilämpötilaan. Uunin grillitoiminto on usein merkitty sahalaitakuviolla. 

2. Laita uunin grillivastus päälle ja uuni täydelle teholle. Laita broileri nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan lähelle grillivastusta, uunin ylätasolle. Anna pinnan grillaantua noin 10 minuuttia, kunnes nahka ruskistuu ja on rapea. 

3. Käännä uunin lämpötila 120 asteeseen ja anna broilerin kypsyä vielä 25 minuuttia.

4. Leikkaa broileri annospaloiksi ja nauti!

Lähde: GFF

***

Kokeile myös Kari Aihisen mehukasta broilerireseptiä:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja